Početna - GASTRO KUTAK - 45. Marunada Lovran

45. Marunada Lovran

Mimohod i otvorenje 45. Marunade od hotela Bristol do parkirališta Brajdice održati će se u petak 12.10.2018. od 17:00-18:00.

Lovranci su na svoje marune izuzetno ponosni pa su im u listopadu posvetili manifestaciju nazvanu Marunada koja se već četiri desetljeća održava u Lovranu te obližnjim selima Lignju i Dobreću.
Na Marunadi se nude proizvodi spravljeni od kestena, tradicionalnih pečenih maruna i od njih sastavljenih jela. U kavanama i slastičarnama spravljaju se kolači, slastice i torte, a u konobama i restoranima, mogu se kušati originalna domaća jela i jela na bazi maruna. Uz delicije od kestena posjetitelji mogu uživati i u domaćim medicama, rakijama na bazi meda, kao i u domaćem mladom vinu, a vikendima se priređuju fešte od maruna koje obuhvaćaju zabavne i sportske sadržaje.

Britanski The Guardian tu je manifestaciju proglasio jednom od deset najboljih europskih jesenskih gastro festivala. Lovranska Marunada našla se i u društvu sličnih manifestacija iz Švicarske, Italije, Francuske, Njemačke, Austrije i Španjolske na švicarskom web portalu Kastanienland koji promiče pitome kestene, jela od njih kao i manifestacije koje promoviraju kestenje.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Vrijeme je za škampe, divlje šparoge i lovranske trešnje

Pripremite se za festival okusa u Opatiji Proljeće je u Opatiji jedna posebna priča, pogotovo kada u svibnju dođe vrijeme ...