Početna - NOVOSTI - 6 zimskih fitness namirnica
jabuke
web

6 zimskih fitness namirnica

Zdrava prehrana trebala bi uključivati svježu, organsku i lokalnu hranu bogatu nutrijentima. Donosimo ti listu zimskih fitness namirnica za svaku dijetu.
1. Šumske gljive
Odlične su za zdravlje, sadrže najviši udio pojačivača imuniteta i aminokiseline ergotionein, jedan od najjačih antioksidanasa koji se mogu dobiti iz hrane. Isto tako, podižu prirodni obrambeni mehanizam organizma u borbi s mikrobima, a istovremeno podižu energiju.
 
2. Haringe 
Samo 25 g haringe sadrži količinu vitamina D potrebnu da zadovolji dnevne tjelesne potrebe i dokazano poboljšava imunitet, jača kosti i pomaže u borbi protiv zimske depresije. Omega 3 masne kiseline potpomažu dobru cirkulaciju i smanjuju upalne procese.
 
3. Jabuke 
Sadrže flavonoid kvercetin koji pomaže u borbi protiv virusa, a ovo je pogotovo važno za sve sportaše. Bogate su vitaminom C.
4. Luk
Antioksidanti, pogotovo kvercetin i sumpor održavaju imunosni sustav i pomažu jetri u otpuštanju toksina. Luk puca od vitamina C što ga čini i odličnim saveznikom u borbi protiv infekcija, kao i folatima koji su nužni za stvaranje novih stanica i povećanje imuniteta.
5. Češnjak
 Sadrži antigljivična, antibakterijska  i antivirusna svojstva nužna za obranu od prehlada. Ključni sastojak češnjaka je alicin čija svojstva najviše dolaze do izražaja kada se češnjak zgnječi i ostavi stajati na 10-ak minuta prije kuhanja.
6. Cikla
Probavljiva vlakna pomažu pri smanjivanju lošeg kolesterola i čišćenju od štetnih bakterija. Isto tako, pretvara mokraću u crvenu boju, no to je irelevantno.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...