Početna - IZDVOJENO - Radionice oblikovanja izvedbe
web

Radionice oblikovanja izvedbe

Ciklus istraživačkih radionica u polju izvedbenih umjetnosti

Prostor Plus otvorio je prijave za cikluse intenzivnih radionica pod nazivom Oblikovanje izvedbe. Radionice su namijenjene onima koji žele aktivno i kreativno istraživati u polju izvedbenih umjetnosti, razumjeti segmente realizacije projekta (od ideje do realizacije), tematski se fokusirajući na različite aspekte pri oblikovanju izvedbe. Program je besplatan no broj polaznika ograničen! Prednost imaju polaznici koji će pohađati sve radionice, no moguće je pohađanje i svake radionice zasebno. Sve radionice se održavaju u prostorima Filodrammatice, Korzo 28/I kat u Rijeci. Prijave se primaju na info@prostorplus.hr do 28. siječnja 2015. godine, te moraju sadržavati kontakt i kratko motivacijsko pismo.

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus od 2002. godine djeluje u cilju promicanja, razvoja i unaprijeđenja izvedbene umjetnosti kroz organiziranje predstava, performansa i drugih oblika javnog predstavljanja stvaralaštva, edukacije mladih kroz redovne i intenzivne radionice, predavanja, video projekcije, pravo na korištenje biblioteke, rezidencije umjetnika, organiziranje različitih tribina, javnih rasprava vezanih za područje izvedbenih umjetnosti i neformalne edukacije u području kulture. Kroz dugogodišnje djelovanje razvili su suradnju s nacionalnim i internacionalnim kulturnim organizacijama i pojedincima/kama, te su neki od polaznika edukacijskih programa nastavili edukaciju na akademijama u inozemstvu i/ili razvili profesionalnu karijeru u području kulture.

Prva radionica ciklusa -31.1. / 1.2.,  10:00-18:00 Davor Mišković: Od ideje do javnosti

Za ovu radionicu potrebno je iskustvo u pisanju i/ili razvijanju projekata/programa.

Radionica se bavi razvojem ideja o programima, prostorima, klubovima, galerijama, teatrima, radionicama, itd. Kroz radionicu će se pokazati kako se ideje mogu razvijati u različitim smjerovima gdje imaju potpuno drukčije učinke. Cilj je pomoći polaznicima da svoje ideje primjene na konkretne lokacije u kojima djeluju i u kojima žele djelovati. Pri tome će u obzir uzeti različite političke i socijalne situacije koje čine kontekst u kojem djeluju ili će djelovati. Radionica prati logiku projektnog ciklusa, no kreće od ideja, a ne od potreba, jer praksa pokazuje da u području kulture i umjetnosti ideje jesu ključni impuls djelovanja. Ideje u području kulture odnose se uvijek na ideju da se nešto učini u određenoj zajednici. To je upravo i ključna tema radionice – definiranje zajednice (za koga se projekt radi) i izražavanje ideje (što se želi učiniti). Povezivanje ideje i zajednice odvija se kroz različite mehanizme, a struktura tog odnosa izražena je u logičkoj matrici, koja predstavlja podlogu za cijelu radionicu. Polaznike se pri tome potiče da razviju neočekivana rješenja.

Ostale radionice:

  1. / 8.2. – 10:00-18:00 Žak Valenta: My body full of ideas
  2. / 15.2. – 10:00-18:00 Irena Mikec: Improvizacija kao dimenzija razvijanja plesne tehnike
  3. / 21. / 22. / 23.3. – 10:00-18:00 Selma Banich: DIY: The Riots of Spring
  4. / 28. / 29.3. – 10:00-18:00 N. Marković/ A.Mirčev: Javni prostor (javna sfera) kao Simptom
  5. / 12.4. – 10:00-18:00 Sandra Banić Naumovski: Maštanje o koreografiji
  6. / 19.4. – 10:00 – 18:00 Alan Vukelić: Oblikovanje svjetla
  7. / 9.5. – 10:00-18:00 David Belas: Prostor kao dramaturški element

Program je realiziran je kroz programsku platformu Prostora Plus uz potporu Zaklade Kultura nova. Kroz projekt A2Create realiziran je dio edukacijskog programa, koji je podržan od Europske komisije,Lifelong Learning Programme. Prostorima FIlodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...