Početna - IZDVOJENO - 7. Međunardni numizmatički kongres
Numizmatika

7. Međunardni numizmatički kongres

Jučer je u opatijskoj villi Angiolini otvoren 7. Međunarodni numizmatčki kongres u Hrvatskoj koji je organiziralo Hrvatsko numizmatičko društvo i Papinski zavod za srednjovjekovne studije iz Toronta, a u suorganizaciji sa Sveučilištem u Rijeci i Filatelističko-numizmatičkim društvom Rijeka.

Na otvaranju su prigodnim govorima sve prisutne pozdravili u ime organizatora Juraj Dobrinić te Martin Dimnik iz Papinskog zavoda za srednjovjekovne studije i Damir Kovač iz Hrvatskog numizmatičkog društva.

Predavanja o numizmatici održavala su se jučer, a nastavak nas očekuje danas s početkom u 9 sati. Obrađeno će biti više tema, stoga smo sigurni da će svi zaljubljenici u stari novac i njegovo nastajanje naći ponšto za sebe te naučiti nešto novo ili samo obnoviti svoje znanje. Predavanja drže uledni numizmatičari iz cijele Hrvatske, ali i regije.

Cijeli kongres se održava pod pokroviteljstvom Razreda za društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...