Početna - IZDVOJENO - Na Korzu održan 8. memorijal ”Riječke vatre”
memorijal
web

Na Korzu održan 8. memorijal ”Riječke vatre”

Na riječkom Korzu u subotu, 26. rujna održao se je  8. memorijal ”Riječke vatre”. Riječ je o  natjecanju vatrogasnih grupa u čast vatrogasaca Grada Rijeke poginulih na intervenciji prilikom spašavanja ljudi i imovine.

Svaku natjecateljsku ekipu čine dva člana, a natjecanje je u savladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji i postupaka po pravilima i opremljeni kako je to navedeno u Pravilniku o natjecanju vatrogasnih grupa.

Sve grupe uplatile su kotizaciju od 200 kn, a sav prihod od kotizacije kao i ostali prihodi na natjecanju ide u humanitarne svrhe, za potrebe Dječje bolnice Kantrida-Odjel za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi. Ove godine natjecalo se pedesetak ekipa predstavnik hrvatskih i slovenskih vatrogasnih postrojbi. Cijelo natjecanje pokrenuto je prije osam godina u spomen na poginulog riječkog vatrogasca Eda Surine. Svake godine obilježava se u čast poginulih riječkih vatrogasaca, a njih šest izgubilo je život od 1944. godine. Kako je izgledalo ove godine na Korzu pogledajte u prilogu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...