Početna - AUTOMOTO - 9. Liburnia Classic Oldtimer Rally danas u Opatiji

9. Liburnia Classic Oldtimer Rally danas u Opatiji

Liburnia Classic Club iz Opatije u subotu, 23.06.2018. organizira 9. Liburnia Classic Oldtimer Rally – 80 kilometara po Kvarneru i Gorskom kotaru. Rally se boduje za prvenstvo Hrvatskog oldtimer saveza.

Od 8 sati nadalje, ispred Sportske dvorane “Marino Cvetković” u Opatiji, okupit će se četrdesetak automobila od kojih su najstariji proizvedeni tridesetih godina prošlog stoljeća. Uz automobile iz Hrvatske, najavljeni su sudionici iz Njemačke, Slovenije i Švicarske.

Automobili će biti izloženi do 10 sati kada slijedi start vozila u razmaku od 30 sekundi. Proći će kroz Opatiju do Punta Kolove te se vratiti po prvi pečat prolazne kontrole koja će biti ispred hotela Milenij i nastaviti prema Rijeci do Trsata. Parkirati će se ispred Dvorane Mladosti okrijepiti se i obići Trsatsku gradinu. U 12.30 krenuti će prema Fužinama do slijedeće prolazne kontrole i nakon kratkog zaustavljanja uz osvježenje, krenuti prema cilju na Platku gdje će odvoziti posebne ispite točnosti i spretnosti. Domaćini će se od svojih gostiju oprostiti na Platku, u planinarskom domu “Sušak”, uz podjelu nagrada, ručak i muziku.

Ovo događanje izaziva veliku pozornost posjetitelja i prolaznika, koji imaju prilike razgledati luksuzne automobile koji usprkos svojim desetljećima dugom životnom vijeku, zahvaljujući trudu njihovih vlasnika, još uvijek izgledaju kao novi, navodi se u priopćenju organizatora.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Izložba Halubajske zvončarske užanci

U Halubju, zapadnom dijelu Kastavštine u okolici Rijeke sačuvani su jedinstveni narodni običaji – zvončari, čije porijeklo seže u prapovijest. ...