Početna - IZDVOJENO - 9. potencijalnih Kraljica Riječkog karnevala
web

9. potencijalnih Kraljica Riječkog karnevala

Prvo od nosećih događanja Riječkog karnevala 2015. najavljeno je jučer na konferenciji za medije na brodu Marina – 23. siječnja, s početkom u 20:00 sati u Dvorani mladosti, Riječki će karneval dobiti svoju dvadesetu Kraljicu, a ključevi Grada će napokon doći u ruke maškara.

Tehnički realizator Izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, Vjeko Alilović, u društvu devetoro ovogodišnjih kandidatkinja za „zlatni plašt“, najavio je što nas sve očekuje ovaj petak u Dvorani mladosti. Kroz večer će nas voditi provjereni voditeljski dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin, a za glazbenu podlogu, zabavu i dizanje publike na noge ovoga su puta zaduženi Mauro Staraj & La Banda. Za sve ostalo će se pobrinuti kandidatkinje i njihove prateće grupe, koje će morati uvjeriti žiri i publiku da su baš one napravljene od kraljevskog materijala i vrijedne titule Kraljice Riječkog karnevala 2015. Uz kandidatkinje, ocjenjivat će se i nastup njihove prateće grupe koje se maštovitim koreografijama bore za titulu grupe s najboljim scenskim nastupom.

Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su: Ana Tancabel – Karnevalska udruga „Vavek parićani“, Matulji, Laura Dojmi – Šmričke Mačkare, Šmrika, Tea Ćiković  – Najpusna divojka, Matulji, Andrea Stanarević – Udruga „Halubajke“, Viškovo, Stella Paris – Mesopusna kumpanija Grad Grobnik, Matea Piković – „Kunpanija z Halubja“, Viškovo, Martina Gibičar – Halubajske mažoretkinje, Viškovo, Valerija Hudeček – K.U. Pom-F-Ri, Rijeka i Valentina Hrvatin – K.U. Zijat, sost, tancat i pit, Matulji.

Uz izbor nove predstavnice Riječkog karnevala s mandatom od jedne godine, u ovoj večeri ćemo dobiti i potpuno novu vlast. Bez izbora, kampanje i lobiranja, gradonačelnik Vojko Obersnel će dragovoljno i s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke na mjesec dana prepustiti Meštru Toniju i maškarama. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Maura Staraja i La Bandu.

 

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada već su u prodaji po 25,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

 

Kandidatkinje su došli podržati i Meštar Toni i još uvijek aktualna Kraljica Riječkog karnevala Vedrana Šegulja, koji su pozvali sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti, navijaju za svoju favoritkinju i podrže sve ostale, te se zabave i proslave početak maškarane vladavine. Meštar Toni je i ove godine od pokrovitelja Riječkog karnevala 2015., Borisa Bandere, direktora Adria P.A. Škurinje, dobio na posudbu službeno karnevalsko vozilo Renault Lagunu s kojim će stizati na sve svoje karnevalske obaveze.

 

Linda Sciucca, članica Uprave Luke Rijeka, izjavila je da je Luka Rijeka već 4. godinu u kontinuitetu pokrovitelj Riječkog karnevala te da ih to, kao i svaki put do sada, veoma veseli. Osim podržavanja Karnevala kao međunarodnog događanja koje već odavno prelazi granice regije, Luka Rijeka vidi interes u njegovu pokroviteljstvu i zbog posjetitelja grada Rijeke i Riječkog karnevala, koji dolaze s tržišta s kojima Luka Rijeka posluje. Sciucca je zaželjela Karnevalu lijepo vrijeme, rekordan broj posjetitelja, dobru organizaciju i puno uspjeha.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...