Početna - IZDVOJENO - 9D reality simulator u Rijeci
9d

9D reality simulator u Rijeci

U vrijeme kada razvoj tehnologije svakim danom nadmašuje svako ljudsko poimanje o njezinim mogućnostima, drago nam je vidjeti kako tehnološka dostignuća ne zaobilaze ni Lijepu našu. Tako su odnedavno građani Rijeke mogli primijetiti 9D simulatore, smještene u Zapadnom trgovačkom centru Rijeka te po prvi puta u Hrvatskoj, ali i Europi uživati u projekcijama virtualne stvarnosti.

Tvrtka 9D Reality osnovana je u Osijeku u studenom 2015. godine, a već do sada svoju prisutnost broji na šest otvorenih lokacija u četiri najveća grada u Hrvatskoj – Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. 9D simulatore vrlo ćete lako uočiti – sastoje se od 3 kabine sa sjedalima te svemirskim izgledom već na prvi pogled plijene pažnju posjetitelja.

Posebnost ovih specijaliziranih uređaja za reprodukciju virtualne stvarnosti leži u inovativnom načinu projekcije samog filma: ono što posjetitelji gledaju jest 3D slika, slična onoj u kinu, no 9D jedinstvenost uzrokuje da se slika pomiče i mijenja sinkronizirano s pokretima glave i time omogućuje svakom posjetitelju vidokrug od 360 stupnjeva, stvarajući dojam da ste doslovnog zakoračenja u neku novu stvarnost. Vizualni doživljaj dodatno je popraćen kretanjem kapsule u kojoj je posjetitelj smješten i zvučnom stimulacijom za ostvarivanje što realističnijeg dojma.

9D trenutno omogućuje uživanje u 28 različitih projekcija prikladnih za svaki uzrast, koje žanrovski pokrivaju sve vrste – od veselih crtića za Vaše najmlađe, preko adrenalinskih avantura za pustolove ili edukativnih projekcija za one koje vole spojiti zabavno i korisno, sve do horor priča za one najhrabrije. Cijena projekcije iznosi od 10 do 30 kn, ovisno o dužini trajanja projekcija čija se dužina kreće u rasponu od 2 – 9:30 minuta.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...