Početna - IZDVOJENO - Aberdeen – Rijeka 2:2
rijeka aberdeen
web

Aberdeen – Rijeka 2:2

Rijeka nije uspjela. Unatoč silnom zalaganju i borbi do posljednje minute utakmice prednost Aberdeena s Kantride pokazala se prevelikom i euro-put Rijeke u ovoj sezoni završio je u drugom pretkolu UEFA Europske lige.

Protiv organiziranog, čvrstog i dobro postavljenog domaćina Rijeka nije pronašla lijek iako je već u prvom poluvremenu nekoliko situacija “mirisalo” na opasnost. U prvom poluvremenu je nedostajao kvalitetniji zadnji pas da bi Rijeka načela Warda, a u nastavku malo mirnoće i koncentracije nakon vodstva od 2:0.

Najprije je Tomasov u 58. minuti odličnom solo akcijom napravio višak i ušao u kazneni prostor pa s 15-ak metara matirao Warda, a samo pet minuta kasnije Zoran Kvržić sjajnim pogotkom s tridesetak metara doveo Rijeku do vodstva od 2:0.

Ipak, nada u čudesni preokret iščeznula je u idućoj minuti. McGinn je ostao sam na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, i sjajno pogodio dalji kut nemoćnog Sluge – 1:2.

U 72. minuti Ryan Jack je napravio višak na lijevoj strani i osvojio obilje prostora, povratnom loptom pronašao Hayesa koji nije propustio ovu priliku i rutinski pogodio sa sedam, osam metara – 2:2.

Rijeka se nije predala, pokušala svim silama doći do novog vodstva, ali jednostavno nije išlo. Čvrsti i organizirani Aberdeen izdržao je do kraja i kvalificirao se u treće pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...