Početna - IZDVOJENO - ACI Opatija troši tvrtkine novce na fine večere i vrhunska vina
aci opatija
foto: arhiva

ACI Opatija troši tvrtkine novce na fine večere i vrhunska vina

Jutarnji list iznio je oštar članak na račun ACI-ja, sa sjedištem u Opatiji, te iznio mnoge sumnje o njegovo poslovanje.

Radi se o tome da su računi koji su plaćeni službenom karticom ACI-ja anonimno dostavljeni Jutarnjem listu. Iz računa je vidljivo da se trošilo na raznorazne večere koje si mogu priuštiti samo klijenti “dubljeg džepa”. Naime, ručalo se u opatijskoj Vili Kapetanović za 4,6 tisuća kuna, a popile su se i tri butelje Malvazije Benvenuti. Na plemenitu ribu, škampe na žaru i vino Ottocento Clai u restoran Plavi Podrum u Volovskom potrošeno je 1,2 tisuće kuna, samo vino stajalo je 260 kuna. U istom restoranu ribljim je specijalitetima za 3,3 tisuće kuna.

No, skupi službeni ručkovi i ispijanje vrhunskog vina nisu sve.
Jutarnji dalje navodi kako su posljednjih deset mjeseci vrijednost ACI-ja njegovi direktori uvelike pokušali podići marketinškim akcijama vođenim obilježavanjem 30 godina poslovanja tvrtke. Potrošilo se 94 tisuće kuna na drvene figurice koje su se s ACI-jevim logom u nagradnom izvlačenu dijelili nautičarima, no projekt je stopiran budući da bi izvršenje projekta koštalo još 200 tisuća kuna, a kompaniji bi ostalo 35 tisuća figurica koje ne bi imale svoju namjenu.

Postavljanje Doris Perušić, dotadašnje predsjednice NO-a, na čelo ACI-ja kao privremene direktorice, daje naslutiti da se u ACI-ju priprema veliko čišćenje dosadašnjega modela poslovanja, zaključuju u Jutarnjem listu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...