Početna - IZDVOJENO - Milanović i Josipović odustali od obilaska Vukovara
Vukovar generali
Foto: Goran Ferbezar/Pixsell, Hina

Milanović i Josipović odustali od obilaska Vukovara

Kolona Stožera ‘vukovarske Hrvatske’ spriječila prolaz službenoj koloni, predsjednik i premijer odustali su od obilaska Vukovara i uputili se direktno na Ovčaru.

Nakon višemjesečnog sukoba oko ćiriličnih natpisa u gradu, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara krenuo je u obilazak prije službenog protokola.

Generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak, kao i veliki broj branitelja i ostalih građana, također su dio te kolone.

U koloni Vlade RH ostalo je svega 200-injak ljudi. Na jednom raskrižju u Vukovaru kolone su se susrele, a kolona Stožera blokirala je prolaz službenoj koloni.

Vukovar vlada

Foto: Goran Ferbezar/Pixsell, Hina

“Na silu ne ide, to ne dolazi u obzir”, izjavio je premijer dodavši kako ovo rade oni koji cijelu priču doživljavaju kao utakmicu.

“Mi to tako ne doživljavamo, neka igraju sami”, rekao je Milanović.

Predsjednik Josipović izrazio je žaljenje što nije dozvoljeno njemu, premijeru i predsjedniku Sabora da sudjeluju u Koloni sjećanja u kojoj su htjeli pokazati pijetet prema poginulima u Vukovaru.

“Bez obzira na sve, Vukovar je u našim srcima”, poručio je Josipović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...