Početna - IZDVOJENO - Adrialab- nova farmaceutska kompanija dio JGL grupe
web

Adrialab- nova farmaceutska kompanija dio JGL grupe

JGL d.d.  predstavio je pojačanje unutar svoje grupacije, a radi se o tvrtci kćer Adrialab  sa sjedištem u Rijeci. Adrialab je spin-off kompanija u stopostotnom vlasništvu JGL-a koja je osnovana s ciljem podržavanja preustroja JGL-a, preuzimanja dijela portfelja i nastavka njegova daljnjeg razvoja. Tako je grupa JGL dobila još jednu samostalnu farmaceutsku tvrtku kojom želi proširiti poslovanje na domaćem tržištu i tržištima regije.

Adrialab želi osnažiti ključne brandove kao što su Dječja mast JGL, Holyplant,  Nasine, Galenia i Dr. Bezz i na taj način ih još više približiti kupcima te tako opravdati povjerenje vjernih kupaca i pridobiti nove.

Baštineći vrijednosti farmaceutske struke, snažan pečat koje je ljekarništvo ostavilo u Primorju i regiji, a potom i 24 godine iskustva industrijskog razvoja JGL-a, Adrialab svoj rast započinje na čvrstim temeljima u okrilju matične tvrtke, usmjeren na poboljšanje dvaju važnih segmenata života – zdravlje i ljepotu.

Prateći trendove i specifične zahtjeve farmaceutske industrije, Adrialab se opredijelio za farmaceutsku proizvodnju polučvrstih oblika (masti, kreme, paste…) i nesterilnih otopina (sirupi, kapi, losioni…) te je implementirao visoke standarde dobre proizvođačke prakse (GMP).

Proizvodna investicija ukupno je vrijedna preko 15 milijuna kuna, a u cjelini se odnosi na pokretanje suvremene proizvodnje na lokaciji Pulac – Rijeka, gdje je svoj poslovni put započeo i JGL. Najveći dio proizvodne investicije odnosi se na čiste sobe, procesnu i laboratorijsku opremu u iznosu od 13,4 milijuna kuna. Dodatnih 1,6 milijuna kuna uloženo je u informatičke sustave za upravljanje materijalima i uvjetima proizvodnje.

Ova investicija u proizvodnju zasigurno će poboljšati strukturu proizvodnih djelatnosti grada Rijeke i Primorsko–goranske županije te doprinijeti razvoju strateškog sektora farmaceutske industrije Hrvatske.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...