Početna - IZDVOJENO - Advent u Rijeci
advent u rijeci
web

Advent u Rijeci

I ove godine Rijeka će imati bogati blagdanski program pod nazivom Rijeka Advent koji se održava drugu godinu za redom. Organizatori su Grad Rijeka i TZ grada Rijeke u suradnji s tvrtkom Promocija. Rijeka Advent će imati bogati kulturno zabavni  program uz raznoliku ugostiteljsku ponudu.

Bit će to prava adventska čarolija koja obuhvaća prigodni božićno-novogodišnji sajam, programe za djecu i odrasle na pozornici, kućicu Djeda Mraza, zabavni lunapark, vlakić Djeda Božićnjaka i klizalište “Morska pahuljica”, ali i neki novi programi.

Uvod u manifestaciju Rijeka Advent je klizalište “Morska pahuljica”, koje će biti otvoreno do 18. siječnja 2015. godine. Blagdanski ugođaj obogaćuje  i posebno osmišljena blagdanska rasvjeta, koja će biti upaljena uz prigodni program koji na glavnoj pozornici na Korzu počinje u petak, 05. prosinca u 17:00 sati, i u kojem će nastupiti Gradska glazba Trsat, mađioničar Stefan i Kim Verson. Najmlađi će se razveseliti i Djeda Mrazu, čiji je dolazak na Korzo, uz nastupe Prvih riječkih mažoretkinja i Ri Starsa, predstavu “Vidov san” te nastup Damira Kedže, najavljen za utorak, 23. prosinca u 17 sati. Uz prigodno paljenje blagdanske rasvjete i doček Djeda Mraza pripremljeni su i prigodni pokloni za najmlađe.

Grad Rijeka u suradnji s ugostiteljima, sponzorima i Turističkom zajednicom na Badnjak organizira tradicionalnu Gastrofeštu na trgu 128. brigade HV-u, gdje će se od 9:00 sati ujutro građanima će se dijeliti frigana riba, bakalar na gulaš i fritule, s time da je Radio Rijeka pripremila i morske sendviče te zlatnu žlahtinu. Vrhunac blagdanskih manifestacija svakako čini doček Nove godine, kojeg Grad Rijeka organizira već 20. put i kojem će nastupiti riječki bend Jonathan, Parni Valjak i The Beatles Revival Band.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke 05. prosinca započinje Tjedan bakalara i čokolade, koji će okupiti 19 ugostiteljskih objekata sa šireg područja Rijeke, a po prvi put će se na Trgu sv. Barbare organizirati Art Rijeka Advent, sajam rukotvorina riječkih kreativaca, koji će biti otvoren od 1. do 29. prosinca.
Desetu godinu zaredom u organizaciji Radio Rijeke Korzom će od 5. prosinca 2014. do 11. siječnja 2015. godine od 10 do 13 sati i od 16 do 19 sati besplatno će voziti vlakić Djeda Mraza. “To je jedini vlak u Hrvatskoj koji nikada ne kasni”, poručio je Rončević, dodavši kako će se Radio Rijeka tijekom prosinca imati prigodni blagdanski program, koji će se preko zvučnika moći slušati i na Korzu, a uz posebni novogodišnji program, Radio Rijeka će uploviti u 70. godinu svog postojanja. i  ove godine bit će organiziran božićni sajam, u prigodnim drvenim kućicama postavljenim duž Korza s ponudom autohtonih domaćih proizvoda i božićnih ukrasa, kao i prigodnom ugostiteljskom ponudom. Po prvi puta ove godine kuhano vino će se posluživati u posebno osmišljenim šalicama Rijeka Advent, koje će se moći kupiti kao suvenir po cijeni od 15 kuna.
Kako bi se oživio cjelokupni ugođaj i obogatio božićni duh u našemu gradu, u samome centru, na Korzu, bit će smještena pozornica na kojoj će se svakodnevno održavati raznovrsni programi – koncerti, dječje predstave i predstavljanja knjiga, od kojih neki nose, u skladu s blagdanskim ozračjem, i humanitarnu notu.

Na trgu 111. brigade bit će postavljen lunapark, koji će raditi od 9:00 do 21:00 sat, a na Korzu, u kućici Djeda Mraza svatko će se moći slikati s najdražim djedicom, a u suradnji s Foto Kurtijem svaka prva fotografija je besplatna. Također, pored velikog božićnog drvca ispred zgrade gradske uprave, bit će postavljeno još šest manjih, a na jelki pored kućice Djeda Mraza božićne će ukrase moći postavljati i građani i tako pokazati svoju kreativnost.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...