Početna - IZDVOJENO - Peek & Poke u prosincu
peek
web

Peek & Poke u prosincu

„Peek&Poke“ je u prosincu pripremio odličan i bogat kulturno-tehnološki program.  Kroz neke programe najavljuju se i programi koji će se odvijati tijekom 2015. Za početak tu je program u trajanju od dva dana, gdje u goste dolazi Tomislav Torjanac – umjetnik, ilustrator i grafičar čiji je rad prepoznat u svjetskim krugovima i trenutno je jedan od naših najboljih ilustratora koji je za svoj rad nagrađen brojnim prestižnim priznanjima. Nadalje tu je 04.12. u 19:00 otvorenje izložbe “Kako živi Antuntun” i najava programa, druženje sa autorom i potpisivanje slikovnica ,a 05.12. u 11:00 Dječja radionica s Tomislavom Torjancem i mali jutarnji razgovori.

12.12.2014. od 17:00 do 22:00 je  „3D@PP“, jednodnevni je program u kojem će se u Muzeju informatike javnosti predstaviti nove tehnologije iz svijeta 3D-a. U duhu muzeja također ćemo se podsjetiti i početaka 3D-a u računalnim igrama.

Javnosti će biti predstavljen, još uvijek trenutno u fazi razvoja, „OCULUS“ sistem virtualne stvarnosti koji osobu doslovno stavlja „u program“ pružajući perspektivu gledanja 360 stupnjeva. „OCULUS“ koristi HD rezoluciju, a svojim OLED ekranima pruža jedinstveno iskustvo pravog 3D-a. Prema naznakama ovakav sistem uskoro bi se mogao naći i u širokoj upotrebi. Nesumnjivo je da će ovakva vrsta „prikaza“ izazavati, ukoliko uđe u široku primjenu, i sociološke probleme na koje ćemo se osvrtnuti kroz prigodnu tribinu. Tijekom dana, u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka biti će postavljena i dva 3D printera koji će posjetiteljima biti na usluzi korištenja i tom prilikom printati će se suveniri koji će naši posjetitelji dobiti na poklon. Sve o radu 3D printera kroz stručno vodstvo Kristijana Benića. 

13. prosinca 2014. u 18:00h  Peek&Poke muzej djetinjstva ugostit će glazbenicu, autoricu, kolumnisticu i spisateljicu Anđu Marić. Prva knjiga za djecu, autorice Anđe Marić nastala je prije dvije godine kad je autorica svjedočila vriski jedne djevojčice kojoj mama nije htjela kupiti igračku. Objavljena u vlastitoj nakladi, ilustrirana i dizajnirana od strane Line Al Saleh dizajnerice iz Ljubljane. Knjiga uči djecu samopouzdanju, prijateljstvu i kako da budu ponosna na sebe unatoč razlikama.

Pogovor za knjigu, napisao je, pokojni hrvatski književnik Zvonimir Milčec, a „Afra“ bi, osim u tiskanom izdanju, uskoro mogla oživjeti i kao kazališna predstava ali i radio drama, prema mišljenju Hrvoja Hitreca. Knjiga je prevedena na slovenski, engleski i mađarski jezik, a ovom prigodom, luksuzno opremljena knjiga moći će se kupiti po vrlo sniženoj cijeni.
O samoj knjizi, glavnoj junakinji, ali i o djetinjstvu autorice saznati ćemo više uz moderatora večeri – riječkog pisca Zorana Krušvara i ujedno poziv svim roiteljima da sa svojim klincima i klincezama provedu ugodnu večer u Muzeju djenjstva.

Izvor: www.mojarijeka.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...