Početna - IZDVOJENO - Afera Hipokrat: optužnica tiskana na čak 800 stranica
foto: web

Afera Hipokrat: optužnica tiskana na čak 800 stranica

Podsjetimo, u aferi Hipokrat vodećima farmaceutske tvrtke Farmal na teret se stavlja optužba da su, putem svojih trgovačkih putnika, podmićivali liječnike opće prakse kako bi isti svojim pacijentima prepisivali upravo njihove proizvode.

Afera je popraćena “bombastičnom” optužnicom koju je USKOK tiskao na čak 800 stranica. To je najveća optužnica u povijesti USKOK-a i najveći broj optuženih ikada.
USKOK je optužnicu dao tiskati i uvesti u Nacionalnoj Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Zaposlenici USKOK-a morali su koristiti fotokopirne strojeve izvan svojih prostorija kako bi optužnicu predali u potrebnom broju kopija. Optužnica je prdana u petak Županijskom sudu u Zagrebu.

Prvookrivljeni u aferi je Dražen Dedi, predsjednik Uprave Farmala, a među optuženima su i financijska direktorica Jasna Majhen i regionalni šefovi Siniša Vujaklija i Dragutin Ćaleta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...