Početna - IZDVOJENO - Agencija 2×1 komunikacije: Anketa „odlučujućih županija“
web

Agencija 2×1 komunikacije: Anketa „odlučujućih županija“

Ovu anketu je agencija 2×1 komunikacije napravila za portal direktno hr., a dosadašnje anketez pokazale su koje su županije „pripale“ Kolindi Grabar-Kitarović, a koje Ivi Josipoviću. Tako je u prvom krugu HDZ-ova kandidatkinja osvojila sve dalmatinske županije: Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku, te Ličko-senjsku. U odnosu na Ivu Josipovića, ostvarila je prednost veću od 10 %. Prednost je  ostvarila i u  Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Uvjerljivo je pobijedila i u Karlovačkoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

„Neriješeno“ je bilo u  Zagrebačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Krapinsko- zagorskoj županiji, a i u Sisačko-moslavačkoj županiji i Gradu Zagrebu. Tih pet županija vjerojatno će odlučiti pobjednika.

Prema istraživanju agencije 2×1 komunikacije, provedenom na 300 ispitanika, SMŽ se odlučila za Kolindu Grabar-Kitarović kad se radi o 53,33% ispitanika, dok je za Ivu Josipovića njih 46,67%. Za usporedbu, u prvom je krugu za Grabar-Kitarović u Sisačko-moslavačkoj glasalo 40,62%, Josipovića 35,66%, Sinčića 16,33%, i Kujundžića 6,16%.

Kad je riječ o već ‘odlučenim’ županijama, nova istraživanja kažu da će u drugom krugu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ‘rezultat’ biti 58% za Kolindu, a u Vukovarsko-srijemskoj će za Grabar-Kitarović biti čak 63,33% ispitanih. To je također povećanje prednosti, jer je u Dubrovačko-neretvanskoj u prvom krugu za Kolindu bilo 41,57% glasača, a u Vukovarsko-srijemskoj 49,52%. Istraživanja su također obavljena na uzorku od 300 ispitanih.

Izvor: direktno.hr

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...