Početna - IZDVOJENO - Akcija “Mir i dobro” u osnovnim školama
foto: web

Akcija “Mir i dobro” u osnovnim školama

U sklopu tradicionalne akcije „Mir i dobro“ tijekom proteklog tjedna održano je pet informativno-edukacijskih predavanja na temu „Pirotehnička sredstva za zabavu“. Predavanja je u suradnji s osnovnim školama i Protueksplozijskim odjelom Policijske uprave primorsko-goranske organizirao Odjel za prevenciju.

U Osnovnim školama „Zamet“, „Nikole Tesle“, „Centar“ i Područnoj školi u Ičićima predavanjima su prisustvovala ukupno 422 učenika. O korištenju pirotehničkih sredstava i posljedicama koje pri tom mogu nastati te o zakonskim propisima učenike je educirao voditelj Protueksplozijskog odjela, Kruno Kaurić.
Posebno su upozoreni na sigurnosne aspekte uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu. Naučili su da su pirotehnička sredstva podijeljena u razrede, koji se razredi mogu kupovati i koristiti u koje doba godine i koje ih starosne skupine smiju koristiti.

Također, naglašeno je da pirotehnička sredstva treba kupovati samo u ovlaštenim trgovinama, pridržavati se uputa za upotrebu, provjeriti rok valjanosti te ni u kojem slučaju inicirati ponovno paljenje niti kombinirati različita pirotehnička sredstva kako bi dobili nešto „svoje“ ili izrađivati pirotehniku koristeći upute s interneta.
Učenicima su prikazane i fotografije koje prikazuju posljedice nepravilnog korištenja tzv. pirotehničkih sredstava za zabavu, što je izazvalo niz pitanja i priča iz osobnih iskustava

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...