Početna - IZDVOJENO - Akcija “Mir i dobro” u osnovnim školama
foto: web

Akcija “Mir i dobro” u osnovnim školama

U sklopu tradicionalne akcije „Mir i dobro“ tijekom proteklog tjedna održano je pet informativno-edukacijskih predavanja na temu „Pirotehnička sredstva za zabavu“. Predavanja je u suradnji s osnovnim školama i Protueksplozijskim odjelom Policijske uprave primorsko-goranske organizirao Odjel za prevenciju.

U Osnovnim školama „Zamet“, „Nikole Tesle“, „Centar“ i Područnoj školi u Ičićima predavanjima su prisustvovala ukupno 422 učenika. O korištenju pirotehničkih sredstava i posljedicama koje pri tom mogu nastati te o zakonskim propisima učenike je educirao voditelj Protueksplozijskog odjela, Kruno Kaurić.
Posebno su upozoreni na sigurnosne aspekte uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu. Naučili su da su pirotehnička sredstva podijeljena u razrede, koji se razredi mogu kupovati i koristiti u koje doba godine i koje ih starosne skupine smiju koristiti.

Također, naglašeno je da pirotehnička sredstva treba kupovati samo u ovlaštenim trgovinama, pridržavati se uputa za upotrebu, provjeriti rok valjanosti te ni u kojem slučaju inicirati ponovno paljenje niti kombinirati različita pirotehnička sredstva kako bi dobili nešto „svoje“ ili izrađivati pirotehniku koristeći upute s interneta.
Učenicima su prikazane i fotografije koje prikazuju posljedice nepravilnog korištenja tzv. pirotehničkih sredstava za zabavu, što je izazvalo niz pitanja i priča iz osobnih iskustava

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...