Početna - IZDVOJENO - Akcija prikupljanja fotografija iz bivšeg Omladinskog kluba “Dva boda”
dva-boda
Ples u Dva boda, foto Danilo Pavletić

Akcija prikupljanja fotografija iz bivšeg Omladinskog kluba “Dva boda”

Od 26. travnja ove godine mreža Gradske knjižnice Rijeka jača je za početak rada Ogranka Trsat. Bio je to vrlo značajan trenutak za Knjižnicu i građane jer godinama na istočnoj strani grada nije postojala prava knjižnična usluga. Ogranak sada djeluje u moderno uređenom prostoru u prizemlju Dvorane mladosti na adresi Trg Viktora Bubnja 1, a upravo je to bilo mjesto u kojem je osamdesetih godina bio smješten Omladinski klub “Dva boda”.

S obzirom na nostalgična sjećanja mnogih korisnika koji su pri posjeti knjižnici oživjeli svoje uspomene na zabavu u pomalo zaboravljenom klubu, Gradska knjižnica Rijeka odlučila je otpuhnuti prašinu sa starih fotografija, plakata, članskih iskaznica, kolektivnih i individualnih sjećanja te je pokrenuta akcija prikupljanja svih elemenata koji imaju veze s “Dva boda”, a na sudjelovanje u kojoj su pozvani svi građani.

Fotografije i ostale promo materijale kluba, disco i rock slušaonica, mode, frizura, plesa, pjesničkih večeri, poljubaca, zagrljaja u „Dva boda“ mogu se dostaviti:

–  slanjem na mail programi@gkri.hr ili porukom na facebook stranicu Gradske knjižnice Rijeka: skenirane fotografije

– osobno u Ogranak Trsat, gdje će knjižničarke izvršiti digitalizaciju fotografija

Građani koji su sačuvali člansku iskaznicu koja je omogućavala ulaz „Dva boda“ bit će nagrađeni jednogodišnjim besplatnim članstvom u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Akcija traje do 5. 10. 2016., a prikupljeni materijali bit će iskorišteni za prigodnu izložbu i uređenje prostora.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...