Početna - IZDVOJENO - Antonja 2014.
Matulji maškarani rally
Foto: Afs Franjo Slavić

Antonja 2014.

U petak 17.01. s početkom u 17:30 sati Puhanjem u Antonjski rog najavljuju se pusne nemotarije (pokladne ludosti), na Trgu Matka Laginje okupit će se članovi svih kastavskih pusneh kumpanij (maškaranih družina) iz Rubeša, Jurčića, Spinčića i Trinajstića te predstaviti svoj pokladni program, te Pusta (slamnatu lutku), kojega će uz prigodan program osuditi i spaliti na Pepelnicu.

Među maškarama bira se Pusni gradonačelnik koji će za vrijeme trajanja karnevala preuzeti ključeve Grada i svu vlast.
Grad Kastav jedini ima Pusni statut po kojemu će se i ove godine dodijeliti Zlatna broskva, specijalna diploma najboljoj maškari u prošloj godini.
U 18 sati u Guitar caffeu održat će se otvorenje izložbe fotografija Arsena Miletića pod naslovom “Jedan dan s Halubajcima”. Izložba se može pogledati do 05.03.

U subotu 18.01. u 10:30 sati u Kastvu će biti organiziran doček sudionika „5. Rally maškaranih oktanaca Halubje – liburnija“. Sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedan bez sumnje vrhunski spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena, a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva, četiri i više kotača nastavit će put do srca Kastva, spuštaju se potom do Frlanije na putu do Matulja. Cilj utrke je u Opatiji. Sva su sudjelujuća vozila maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...