Početna - IZDVOJENO - Do kraja siječnja toplo, za vikend čak 17°C
Priroda
Ilustracija

Do kraja siječnja toplo, za vikend čak 17°C

Iako je za ovo doba godine već tjednima pretoplo, bit će – još toplije. – Iznadprosječno toplo razdoblje, koje diljem Hrvatske traje već tjednima, uz samo sporadične kratkotrajne prekide nastavit će se i sljedećih dana, vjerojatno i do kraja siječnja – najavljuje Zoran Vakula iz DHMZ-a.

Pritom naglašava da je velika vjerojatnost da će vrhunac ovomjesečne topline u većini krajeva, posebice u unutrašnjosti, biti od petka do ponedjeljka. Naime, prema prognozama dnevne bi se temperature i na kopnu i na moru mogle penjati do čak 17 Celzijevih stupnjeva. A uz toplinu valja računati i na nepovoljne biometeorološke prilike, pad tlaka i jugozapadnjak u unutrašnjosti te umjereno i jako, katkad i olujno jugo na Jadranu.

– Posebno je zanimljiva iznadprosječna toplina prošlih tjedana. Od 20. prosinca do 15. siječnja nikada na meteorološkim postajama DHMZ-a u Maksimiru i na Marjanu prosječna najviša temperatura zraka nije bila kao prošlih tjedana – navodi Vakula jer u tom je razdoblju prosječna temperatura u Zagrebu bila 2,4, dok je sad 10,2, a u Splitu je dosad prosjek bio 10,2, a sadašnji je rekord 14,1 Celzijev stupanj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...