Početna - IZDVOJENO - Aplikacija koja se ne može prisluškivati, ima milijun downloada dnevno

Aplikacija koja se ne može prisluškivati, ima milijun downloada dnevno

Nakon što je najveću svjetsku aplikaciju za slanje poruka WhatsApp dana 19.veljače 2014. godine preuzela najveća društvena mreža na svijetu Facebook, Appleov App Store iznjedrio je novu zvijezdu.

Telegram, aplikacija za razmjenjivanje poruka nadmašila je na ljestvici najpopularnijih aplikacija u App Storeu aplikaciju Whats App.

Telegram je kreirao Pavel Durov, ta aplikacija želi biti najsigurnija za slanje poruka na svijetu i otporna je na sve pokušaje NSA-a da kontrolira komunikaciju koja se odvija na njoj. Cilj je izgraditi sredstvo komunikacije na kojem nemogu pristupiti ruske sigurnosne agencije, tako da se satima može pričati. Telegram omogućava mod “Secret” a to omogućava da obavljate tajne razgovore koji su još dodatno zaštićeni enkripcijom. Može se poslati poruku koja će se sama uništiti nakon što budu pročitane, a može se i podesiti da se unište same od dvije sekunde pa sve do tjedan dana.

Telegram je u ponedjeljak objavio da je njegova aplikacija najskidanija Iphone aplikacija u 48 zemalja svijeta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...