Početna - IZDVOJENO - Apple opet obara rekorde
apple

Apple opet obara rekorde

Apple od studenog prošle godine nije predstavio ništa novo i zato su oči cijelog poslovnog svijeta uprte u tu kompaniju. Sve zanima kakvi financijski rezultati mogu biti u takvim okolnostima i koliko je zapravo Apple sam po sebi jak, pa da može privređivati i kad „ništa ne radi“. Viđeno potvrđuje da su daleko najmoćniji!

Nakon prvog kvartala 2014. brojke pokazuju da je profit kompanije 11,62 dolara po dionici, a prihodi su iznosili 45,6 milijardi dolara! Znači da su nadmašili i svoja očekivanja jer su predvidjeli prihode između 42 i 44 milijarde dolara. Predviđanja analitičara su također bila niža od onoga što se uistinu dogodilo. Smatrali su da će cijena dionice biti 10,18 dolara, a prihodi na 43,53 milijarde dolara.

To znači da je Apple nadmašio učinjeno u isto vrijeme prošle godine jer su tada uspjeli ostvariti 9,5 milijardi dolara profita, a uprihoditi 43,6 milijardi dolara. Ljudima očito nije dosta njihovih proizvoda, a najprodavaniji je, naravno iPhone. Njih je prodano 43,7 milijuna, a predviđalo se 37,7, milijuna. Uz to, prodano je 16,35 milijuna iPada, a predviđanja su bila 19,7 milijuna.

Dioničarima su vratili čak 21 milijardu dolara! To znači da su kompaniji vratili 66 milijardi dolara i zadovoljni objavljujemo fiskalnu prognozu za treći kvartal 2014. Vjerujemo da će prihodi biti između 36 i 38 milijardi dolara.

Sve ovo jasno pokazuje da se Apple i dalje drži nedodirljivo na vrhu jer i u trenucima dok nemaju novih proizvoda, ne padaju s trona. Stoga, kada izađu novi iPad i iPhone ove brojke će samo vrtoglavo rasti i Apple će zasigurno i 2015. dočekati gdje je i sada – ispred žestoke konkurencije koja samo čeka krivi korak.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...