Početna - IZDVOJENO - Foto: Smotra vina u Kastvu
foto: afs Franjo Slavić

Foto: Smotra vina u Kastvu

U nedjelju, 27. travnja 2014., s početkom u 15 sati, u Kastvu će se, na Fortici, održati završna priredba manifestacije „9. ocjenjivački susret vinara Kastavštine“ u organizaciji kastavske udruge prijatela ruž, grozja i vina „Belica“, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u odličnoj ugostiteljskoj ponudi restorana „Vidikovac“.
Među vinima ponuđenima na kušanje, osim najpoznatije kastavske vinske sorte – belice, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati od bijelih vina još malvaziju, graševinu, muškat, chardonney sauvignon bijeli, a od crnih teran, vranac, merlot, crno stolno vino i crni cuvee.
Program će voditi Mirna Rubeša, uz uvodni nastup Glazbenog društva „Spinčići“.

Manifestacija je započela 14. travnja 2014. prikupljanjem uzoraka vina za 9. ocjenjivački susret vinara Kastavštine. Prikupljeno je ukupno 59 uzoraka od ukupno 30 članova Udruge „Belica“. Važno je istaknuti da se 9 uzoraka odnosi na belicu, što znači da se ona vraća kao rezultat desetogodišnjeg, uspješnog rada Udruge „Belica“.

Ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 22. travnja 2014. od 15 do 19 sati u prostoru kušaone u podrumu OPG Dejana Rubeše u Kastvu. Ocijenjeno je ukupno 59 uzoraka vina, od čega je samo 5 uzoraka diskvalificirano. Dodijeljeno je ukupno: 3 zlatnih (Arsen Jardas za Belicu, Dean Rubeša za Kupovno belo i Ivan Rubeša za Domaće črno vino), 27 srebrnih, 15 brončanih medalja i 9 priznanja.

Pobjednik natjecanja – Šampion je vino Kastafska Belica Arsena Jardasa, koja je ujedno osvojila i prijelazni pehar za najbolju Belicu i Zlatnu plaketu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...