Početna - TEHNOLOGIJA - Apple predstavio iPad Air
iPad Air
foto: Guliver/Getty Images/Press

Apple predstavio iPad Air

Jučer je Apple predstavio dva nova iPada, iPad Air i iPad mini.

Novi model je tanji (7,5 milimetara) i lakši (435 grama), a ima isti 64-bitni procesor kao i iPhone 5S. Riječ je o A7 procesoru, a tu je i M7 koprocesor i 5MP iSight Full HD kamera.

Ekran od 24,6 centimetara ima istu rezoluciju kao i raniji model (2048×1536), ali iz Applea poručuju da je dvostruko brži od tableta prethodne generacije.

Što se kapaciteta baterije tiče, iz Applea najavljuju najmanje deset sati rada.

Dodaju i kako je na Wi-Fi mrežama dvostruko brži zahvaljujući novom standardu 802.11 ac, ali cijena će ostati ista, 499 dolara za verziju od 16 GB i 799 dolara za verziju od 128 GB.

Najzanimljivije jest da iPad Air stiže u Hrvatsku istovremeno kada će se početi prodavati i u SAD-u te ostalim zemljama koje su ušle u prvi ciklus dostupnosti, već 1. studenog. S obzirom na to da je tada kod nas državni praznik, lakše će ga, vjerojatno, biti nabaviti dan poslije, 2. studenog, u subotu. Pa ako već niste pronašli svoj tablet – probajte s ovime.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...