Početna - IZDVOJENO - Arheološkom parku u Rijeci godišnja nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata
web

Arheološkom parku u Rijeci godišnja nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata

Nenad Fabijanić, autor idejnog rješenja Arheološkog parka u Rijeci, dobitnik je nagrade “Bernardo Bernardi”, godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja. Svečanost dodjele nagrada Udruženja za 2014. godinu održana je sinoć u Francuskom paviljonu u Zagrebu.

Arheološki park koji je uređen na mjestu nekadašnjeg tarsatičkog principija kasnoantičkog vojnog zapovjedništva u Rijeci, prezentira sam prostor arheološkog lokaliteta – otkrivanjem partera, postojećih obodnih zidova i ostalih nepokretnih arheoloških nalaza, primjereno je rekonstruiran povijesni prostor na način koji odgovara njegovoj prvobitnoj namjeni: otvorenog reprezentativnog prostora prikladnog za okupljanje i komunikaciju. Uređenjem Arheološkog parka uređen je i dio Starog grada te je povezan je s njegovim ostalim dijelovima, čime se dobila nova komunikacija.

Za godišnje nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata, koje se dodjeljuju u pet kategorija, pristigle su 63 prijave.

Uz dodjelu nagrada otvorena je izložba godišnjih ostvarenja hrvatskih arhitekata, koja će biti otvorena do 30. siječnja 2015. i može se pogledati radnim danom od 10:00 do 19:00 sati.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...