Početna - IZDVOJENO - Art-kino otvara novu sezonu
art-kino-croatia

Art-kino otvara novu sezonu

Danas, 19. rujna s početkom u 20:00 sati Art-kino svečano otvara sedmu sezonu. Riječ je o hrvatskim kratkim filmovim , dokumentarni film Autofocus u režiji Borisa Poljaka i igrani film Kutija redatelja Nebojše Slijepčevića. Uz redatelje gosti otvorenja su i producenti filma Kutija Hrvoje Osvadić i Vanja Jambrović kao i  glumac Igor Hamer.

Film Tanje Golić iz Rijeke Slučajno s kojim je otvorena prošla sezona kasnije je proglašen najboljim hrvatskim kratkim igranim filmom te dobio nagradu Oktavijan.

Autofocus redatelja Borisa Poljaka nagrađivani je kratkometražni dokumentarni film  o crkvi svetog Nikole iz 12. Stoljeća. Kamera svjedoči preobrazbi prostora u svojevrsnu pozornicu na kojoj se izmjenjuju neobični događaji, a u kojima turisti postaju glumci u predstavi. Autofocus je proglašen najboljim kratkometražnim dokumentarcem 49. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, a nagrađen je i na Liburnia Film Festivalu, festivalu 25 FPS, a u travnju je proglašen najboljim dokumentarnim filmom na 23. Danima hrvatskog filma. Kratkometražni igrani film Kutija smješten je u zagrebački kvartovski kafić u kojem se skupljaju dečki iz obližnje kladionice. Riječ je o situaciji koja je tipična za Hrvatsku danas, poput minijaturne kopije društva u cjelini. Kutija je nagrađena kao najbolji kratki igrani film na nedavno završenom Tuzla Film Festivalu u Bosni i Hercegovini.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...