Početna - IZDVOJENO - Asfaltiranje centra Rijeke prije ljeta
rijeka
foto: web

Asfaltiranje centra Rijeke prije ljeta

Asfalt će se između ostalog mijenjati u Liburnijskoj, Krešimirovoj, Ulici Franje Račkog, Šetalištu XIII. divizije i Ulici Janka Polića Kamova. U drugoj fazi predviđena je sanacija Rive, Zajčeve, Scarpine, Adamićeve i Trpimirove, kao i dvaju mostova preko Rječine.

Hrvatske ceste (HC) pripremaju opsežnu rekonstrukciju prometnica pod svojom nadležnošću u Gradu Rijeci, na potezu od Plumbuma do Bivija, za što će u roku od desetak dana biti raspisan javni natječaj za odabir izvođača radova. Važno je naglasiti da se dionice predviđene za rekonstrukciju neće samo krpati, već će na njima asfaltni sloj biti zamijenjen u cijelosti.

Očekuje se da radovi započnu prije početka turističke sezone, ali ćemo najzahtjevnije dionice sanirati u drugoj polovici srpnja i u kolovozu, kada je prometno opterećenje u gradu, pa tako i na tim prometnicama, ipak znatno manje od uobičajenog, kaže Glad, koji je pozvao vozače na strpljenje i poštivanje prometne regulacije tijekom izvođenja radova.

Na potezu prometnica između HNK i Žabice neće biti dovoljno samo zamijeniti asfaltni sloj, već je potrebna potpuna rekonstrukcija. Problem je u podlozi koja je nestabilna i stalno propada, tako da manji popravci kolnika ne daju rezultate.

S obzirom na obuhvat najavljenih sanacija riječkih ulica gužve će biti neminovne. Možda bi ih se moglo smanjiti izvođenjem radova noću, no dosad su tu opciju iz HC-a uvijek odbijali, zbog prevelikih troškova, odnosno plaćanja noćnog rada izvođača, kao i zbog prevelike buke koja smeta stanarima zgrada oko prometnica koje se saniraju. Tako će se i nabrojani radovi uglavnom izvoditi u uobičajenom radnom vremenu, zbog čega će vozačima u Rijeci u drugom dijelu godine jedina opcija biti da se dobro naoružaju strpljenjem.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...