Početna - IZDVOJENO - Asfaltiranje Rive počinje u nedjelju, Rijeka
rijeka
foto: web kamera

Asfaltiranje Rive počinje u nedjelju, Rijeka

Radovi na rekonstrukciji ulice Riva napokon će započeti u nedjelju, potvrđeno je iz Hrvatskih cesta, piše Novi list. U proteklih nekoliko dana potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom GP Krk, a danas će biti održan završni sastanak svih uključenih subjekata nakon kojega će javnosti biti prezentirani detalji prometnog rješenja za vrijeme trajanja radova.

Sami radovi započet će postavljanjem privremene prometne signalizacije tijekom nedjelje, nakon čega na gradilište izlazi teška mehanizacija, a rok za završetak i puštanje ulice u promet je šezdeset dana.

Rekonstrukcija Rive, vrijedna tri milijuna kuna, prema prvobitnim je najavama iz Hrvatskih cesta ovih dana trebala biti već dovršena, s obzirom da je bilo predviđeno da se radovi izvode tijekom srpnja i kolovoza, kada je na riječkim prometnicama najmanje vozila, a sada je izvjesno da će se početak radova praktički poklopiti s početkom školske godine i tako dati svoj »doprinos« već tradicionalnom krkljancu na ulicama u centru grada u prvim danima rujna.

Iz HC-a neslužbeno objašnjavaju kako su pripreme za zahvat započele još u jesen prošle godine, no do kašnjenja u odnosu na zadane rokove je došlo zbog usklađivanja s komunalcima i telekomom čije su instalacije položene u trup ceste, a koje će dijelom biti preslagivane ili dograđivane u sklopu radova. Bilo kako bilo, rezultat je isti – predviđeno trajanje radova je šezdeset dana, i to ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, a vrijeme bude sklono građevinarima, tako da će se riječki vozači pri odlasku u centar grada, naročito u špicama dnevnog prometa, morati dobro oboružati strpljenjem.

Riva će biti obnovljena od semafora na Žabici do križanja s Henckeovom i Rivom boduli, u duljini od oko 450 metara, zbog deformacije i dostrajalosti kolnika, posebno na krajnjoj desnoj traci kojom prometuju gradski autobusi. U sklopu zahvata bit će djelomično rekonstruirana i betonska ploča ispod površine kolnika, koja je na nekim mjestima ispucala i deformirala se, a opsežni zahvati bit će izvršeni i na komunalnim instalacijama.

Nakon rekonstrukcije Rive, u drugoj fazi predviđena je rekonstrukcija Ulice Ivana Zajca, u duljini od 300 metara, no početak radova je, prema informacijama iz HC-a, još uvijek neizvjestan, budući da i dalje traju pregovori s Hrvatskim željeznicama, zbog pruge koja prolazi krajnjom desnom trakom.

Izvor: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...