Početna - IZDVOJENO - Izbori u studenom ili prosincu: Predsjednici na izbor 3 datuma
glasanje
web

Izbori u studenom ili prosincu: Predsjednici na izbor 3 datuma

HRT doznaje od visokog izvora u Vladi – predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović bit će ponuđena tri moguća datuma za održavanje izbora: 29. studenoga, 6. prosinca ili 13. prosinca 2015. godine.

Posebni savjetnik predsjednice za ustavnopravna pitanja Vladimir Šeks najavio je da će Kolinda Grabar Kitarović štititi Ustav i raspisati izbore uvidi li da prolazi posljednji zadani ustavni rok.  Dodao je kako to nije siječanj ili veljača, kako se često govori nego da je krajnji rok 6. prosinca.

Ministri su Šeksovu izjavu ismijali. Ministar uprave Arsen Bauk kazao je da je Šeksova izjava pravo malo remek-djelo ustavno-pravne misli u Hrvata. Istaknuo je da ima samo jednu manu, a to je da je (Šeksovo mišljenje) izravno suprotno s mišljenjem Ustavnog suda iz prosinca 2010. Bauk je rekao kako Šeks nije pročitao to izvješće ili ustavne suce smatra neznalicama.

Ministar poduzetništva Gordan Maras rekao je kako je Šeks puno toga u prošlosti govorio što se pokazalo netočnim i da ne vidi zašto bi on bio referentna točka po tom pitanju.

Šefica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić rekla je da se gospodin Šeks šali iz pozicije savjetnika predsjednice Republike.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...