Početna - IZDVOJENO - Australija se uključila u potragu za nestalim avionom
foto: web

Australija se uključila u potragu za nestalim avionom

Australski premijer Tony Abbot najavio je kako će zemlja krenuti u potragu za nestalim malezijskim avionom. Malezijski dužnosnici sada tvrde kako je avion namjerno skrenut s rute i mogao je letjeti sjevernim ili južnim lukom od posljednje poznate lokacije.

Policija je u nedjelju pretražila kuće kapetana Zaharija Ahmada Šaha (53) i kopilota Fariqa Abdula Hamida (27). Šah je navodno bio veliki politički aktivist. Njegove kolege su rekle da je namjeravao 7. ožujka na sudu pratiti slučaj protiv Ibrahima, samo nekoliko sati prije polijetanja nestalog aviona. Istražitelji još nisu potvrdili je li Šah zaista taj dan bio na sudu.  Dan prije nestanka zrakoplova vođa malezijske opozicije, osuđen je za sodomiju i dobio je zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.

Avion s 239 ljudi koji je poletio za Kuala Lumpur u 00:40 sati po lokalnom vremenu 8. ožujka nestao je s radara oko 1:20 sati. Istražitelji pokušavaju doći do radarskih slika iz svih zemalja koje je avion preletio.

Među brojnim teorijama o nestalom avionu, jedna je kako je sletio na nepoznatu lokaciju. Američki radio objavio je 634 moguće piste u 26 zemalja na koje je mogao sletjeti, to znači da je avion negdje između Australije, Maldiva i Mongolije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...