Početna - IZDVOJENO - Autotrolej na razgovoru u gradu
Autotrolej plin

Autotrolej na razgovoru u gradu

Održan je sastanak predstavnika javnog linijskog prijevoznika, tvrtke KD Autotrolej (većinskog vlasništva Grada Rijeke), čiji je tim predvodio direktor Željko Smojver i predstavnika Grada Opatije predvođenih gradonačelnikom Ivom Dujmićem.

Nakon što je Grad ukinuo svoj City Bus, zbog ‘rupe’ u prijevozu koja je nastala krenulo se s dogovorima s Autotrolejem kako bi oni pokrili potrebne linije. Najavljeno je da će se voditi računa o povećanja standarda na županijskoj liniji 32, gdje će se uključiti više klimatiziranih vozila koja prometuju ovom linijom, dok će na takozvanim gradskim linijama, gdje se prevozi putnike na području Opatije – Autotrolej uključiti u vozni park jedan autobus koji vozi na plin.

Činjenica da će javni linijski prijevoz na području Opatije organizirati i obavljati ubuduće jedinstveni prijevoznik, KD Autotrolej, nosi i sljedeće: zonski sustav KD Autotrolej je takav da ne „veže“ putnike za određenu liniju, što konkretno znači da korisnik koji kupi pokaznu mjesečnu ili godišnju kartu za određenu zonu ili zone, ima pravo korištenja svih linija koje prometuju na području tih zona, bez obzira na smjer kretanja. Ali svaki ovaj vid prijevoza je dosta skup pa su tako karte, ovisno o liniji, i više stotina kuna! Naime, iako sve ove linije Autotroleja subvencioniraju gradovi i općine, i dalje je on jedan od skupljih prijevoznika u Hrvatskoj, kao što su hrvatski prijevoznici jedni od skupljih u Europi!

Mnogi građani Opatije dvoje je li to bila dobra odluka oko ukinuća City Busa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...