Početna - IZDVOJENO - Autotrolej: Nehumani uvjeti ugrožavaju zdravlje vozača i sigurnost putnika
Autotrolej
arhiva

Autotrolej: Nehumani uvjeti ugrožavaju zdravlje vozača i sigurnost putnika

Hoće li uskoro stati gradski i prigradski autobusi “Autotroleja”? Mogli bi! Ako je suditi po konferenciji Sindikata vozača i prometnika – nismo daleko od moguće tragedije. Vozači su ogorčeni na svog poslodavca, na tvrtku, na Grad Rijeku, prenosiRadio Rijeka

Traže normalne uvjete rada i humani odnos prema vozačima jer voze više od 200 sati mjesečno (uglavnom 250), nemaju slobodnih dana, dobar dio njih ni lanjski godišnji nije iskoristio, izloženi su pritiscima, ne mogu niti na bolovanje, za volanima su umirovljenici, i to više od dopuštenih 80 sati mjesečno, a u ovome trenutku “Autotroleju” nedostaje 60 vozača.

Ugrožena je sigurnost putnika i zdravlje vozača, tvrdi predsjednik Sindikata vozača i prometnika “Autotroleja” Darko Špoljarić, i to prvenstveno zbog iscrpljenosti. “Što ako vozaču dođe slabo, pun autobus nek’ se strovali u provaliju… Koliko ljudi mora poginuti da se shvati da ovako dalje ne može?”, pita Špoljarić.

Uprava mora pristati na razgovor – tragedija se ne smije dogoditi bez obzira na stanje u “Autotroleju”, upozorava Špoljarić. Međuljudski odnosi su loši, nitko ne zna koliko je otkaza već podijeljeno, a najkvalitetniji vozači su otišli, upozoreno je na konferenciji za medije.

Sindikati sumnjaju i na kriminal, podvaljivanje lažnih tahografa. Na razgovor zovu upravu, ali i gradonačelnika. Ne bude li rezultata, direktor Smojver mora dati ostavku, a autobusi će stati, najavljuju sindikati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...