Početna - IZDVOJENO - Bamidele Samuel Ayodeji novo ime u redovima Rijeke
bamidale

Bamidele Samuel Ayodeji novo ime u redovima Rijeke

Bamidele Samuel Ayodeji novi je igrač u redovima HNK Rijeka. Nogometaš Akademije Abuja, koji još može igrati i u juniorskom uzrastu, pridružit će se tako riječkoj nogometnoj obitelji.

Ayodeji igra na poziciji stopera, a lani je bio kapetan ekipe što je ostvarila odlične rezultate osvojivši drugo mjesto na Kvarnerskoj rivijeri, te prvo mjesto na Memorijalu Mladen Ramljak.

– Imao sam prilike igrati za Akademiju Abuja na turnirima u Viareggiju, Rijeci i Zagrebu. Ostvarili smo dobre rezultate, imao sam čast biti kapetan ekipe Abuje koja je u finalu turnira u Zagrebu pobijedila Real Madrid 3:1. Bilo je to odlično iskustvo za mene, rekao je Ayodeji koji je u Akademiju Abuja stigao u siječnju 2013. godine.

– Počeo sam trenirati kod pokojnog Božidara Matijevića. Napredovao sam pod njegovom paskom i izborio mjesto u reprezentaciji U-17 na Kupu nacija, ali nažalost nisam uspio izboriti mjesto u reprezentaciji što je otputovala na Svjetsko prvenstvo. Poslije sam radio s trenerom Renatom Pilipovićem, koji je također odličan trener, i to je bio period u kojem smo ostvarili dobre rezultate, ustvrdio je Ayodeji koji je dolazak u Rijeku shvatio kao veliku priliku.

– Od dolaska u Rijeku očekujem sve najbolje. Vjerujem da ću napredovati. Želja mi je dati maksimum na svakom treningu, iskoristiti sve kvalitete i mogućnosti, te opravdati povjerenje ljudi koji su me doveli, rekao je Ayodeji.

Zadovoljstvo novom akvizicijom izrazio je i Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora.

– Drago nam je da smo nastavili uspješnu suradnju s Abujom. Prva generacija što je stigla sada pokazuje kvalitetu na prvoligaškim terenima. Vjerujemo da će i u budućnosti u Rijeku dolaziti kvalitetni igrači iz Akademije Abuja, zaključio je Ivan Mance.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...