Početna - IZDVOJENO - Besplatna edukacija: Kako uobličiti ideju?
ideja
web

Besplatna edukacija: Kako uobličiti ideju?

Na seminaru „Kako uobličiti ideju?” polaznici će se upoznati s ključnim elementima i koracima u formuliranju ideje, postupkom njihovog definiranja (ili pretpostavljanja) te provjerom razumijevanja tih elemenata kroz praktičan rad.
Svako putovanje započinje prvim korakom, a ideja je prvi korak u stvaranju inovacije i poduzetničkog pothvata. Iako je od ideje do tržišta dug put, dobro sročena i objašnjena ideja može taj put olakšati i ubrzati.

Zato dobro sročena ideja ne bi trebala ostati samo na „ideji”, već treba uključiti i promišljanje nekih drugih elemenata koji određuju, ograničavaju ili uvećavaju mogućnost uspjeha.

Uspjeh vaše ideje ne ovisi samo o tome koliko je ona dobra i originalna nego barem o još tri svari:

  • koliko ste sposobni realizirati ideju na zadovoljavajući način, kvalitetno, dovoljno jeftino, u primjerenoj veličini i na vrijeme
  • kakvu reakciju možete očekivati od konkurencije i svih ostalih koji se bore za pažnju (i novce) vaših potencijalnih kupaca
  • tko su sve vaši potencijalni kupci, na koje izvore prihoda i načine zarade možete računati kako bi vaša ideja bila održiva, profitabilna i omogućavala rast?

Seminar je namijenjen poduzetnicima, voditeljima razvoja i osobama zaduženim za stvaranje i provedbu inovacija u poduzećima. Seminar se održava u prostorima Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, Slavka Krautzeka 83a, Rijeka.

Sadržaj:

Ideja 1.0( Ime, opis, skica…Namjera: Što želimo postići idejom? Sredstva za provedbu: Što trebamo imati, napraviti, posuditi…? Razlog uspjeha u 5. godini!)

Konkurencija( Bolji smo od…? Dovoljno smo dobri prema…? Čine nas nervozni…?)

Izbjegavanje konkurencije(  Štit asimetrične motivacije: konkurencija ne želi… Mač asimetričnih vještina: konkurencija ne može…)

Komercijalizacija( Prvi kupci su… (kada i zašto kupuju, koliko ih ima?) Izvori prihoda (tko plaća?) Način zarade (kako naplaćujemo?))

Provedba( Rok realizacije Način isporuke/plasmana Način prodaje/marketinga Način ograničavanja fiksnih troškova Glavni proporcionalni troškovi i njihovi uzroci)

Predavač

Boris Golob, mag. ing., poslovni je savjetnik i predavač, stručnjak za inoviranje proizvoda, usluga i poslovnih modela te poslovne strategije.

Diplomirao je strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci i završio niz stručnih edukacija u inozemstvu (Excellence in Innovation Management, EFQM; Outcome-Driven Innovation, Strategyn Institute; Business Model Canvas Trainer, dr. Alexander Osterwalder).

Sudjelovao je u projektima razvoja i komercijalizacije inovacija proizvoda, usluga i načina poslovanja u uslužnim djelatnostima, ugostiteljstvu, trgovini, farmaceutskoj i metalnoj industriji, energetici, proizvodnji roba široke potrošnje i IT sektoru. Autor je tridesetak različitih edukacija temeljenih na najnovijim svjetskim teoretskim i praktičnim znanjima upravljanja obogaćenih iskustvima primjene u domaćem gospodarstvu te knjige „Od ideje do tržišta”.

Dobio je nagradu „Primus” kao najbolji poslovni savjetnik u Hrvatskoj za 2011. godinu.
Od 2010. godine je direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Prijavite se na edukaciju Kako uobličiti ideju? – prijave su otvorene
Datum i vrijeme održavanja: 12.02.2015. godine u 9,30h
Mjesto održavanja: Znanstveno-tehnologijski park (Step-Ri)-učionica na prvom katu
Trajanje: od 9,30 do 15,30h

Kotizacija: NE PLAĆA SE (seminari su plaćeni od strane Ministarstva poduzetništva i obrta)

NAPOMENA:
Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...