Početna - IZDVOJENO - Besplatni trening za studente i nezaposlene
eko
web

Besplatni trening za studente i nezaposlene

Udruga Žmergo, koordinator je projekta EAThink2015 – jedi lokalno, misli globalno! za Hrvatsku namijenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim nastavnicima, mladima, radnicima s mladima i predstavnike lokalnih vlasti.

Cilj projekta je da mlade potakne da budu aktivni građani te osvijeste činjenice od kuda potječe hrana koju jedemo, da li je ispravna, odnosno dovoljno zdrava za jelo, te kako sami, vlastitim izborom, mogu doprinijeti održivosti prehrambenih sustava i malih poljoprivrednih gospodarstava. Projekt se također bavi i problematikom propadanja i bacanja hrane te održivim razvojem.

Projekt financira Europska unija, a u realizaciji sudjeluje 14 organizacija iz kojih će se uključiti nastavnici, učitelji i učenici diljem Austrije, Burkine Faso, Cipra, Francuske, Mađarske, Italije, Malte, Poljske, Portugala, Rumunjske, Senegala, Slovenije, Španjolske i naravno, Hrvatske. http://eathink2015.org

Edukacija // Besplatan trening za mlade uključuje 3-dnevnu edukaciju, radne materijale, mali priručnik iz globalnog obrazovanja, ručak i osvježenje u pauzi. Sudionici dobivaju potvrdu o stručnom usavršavanju. Program edukacije temelji se na uvodu u globalno obrazovanje (GO), o volontiranju mladih u ustanovama formalnog obrazovanja, osmišljavanje aktivnosti neformalnog obrazovanja, nastavnih jedinica i priprema GO.

Vrijeme i mjesto održavanja // Trodnevni trening održat će se 26.-28. siječnja 2016. u Opatiji (točna lokacija bit će poznata odabranim sudionicima), u trajanju od 6 sati na dan, ukupno 18 sati.

Sudionici // Poziv je otvoren svim zainteresiranim mladima (s naglaskom na mlade studente pedagoškog usmjerenja), youth workerima te mladima s ili bez iskustva u radu s djecom i mladima. Nakon isteka roka za prijave, odabrat će se do 15 kandidata koji će sudjelovati na edukaciji sukladno prijavnicama i motivaciji.

Prijave // Prijave za edukaciju vrše se putem online prijavnice (Google obrazac) zaključno s 20.01.2016. Odabrani kandidati mailom će primiti potvrdu kao i program edukacije.

Obveze sudionika // Kandidati se obavezuju sudjelovati na edukaciji u cjelokupnom trajanju, ispunjavati praktične zadatke te sudjelovati u realizaciji najmanje 2 radionice globalnog obrazovanja koje će se održati u uključenim školama u periodu nakon završene edukacije pa do kraja lipnja u organizaciji Žmerga. Sudjelovanje na edukaciji valorizirat će se potvrdom o stručnom usavršavanju, a volonterski angažman izjavom o kompetencijama volontera te nadoknaditi putne troškove nastalih za potrebe kofacilitacije radionica sukladno dogovoru s timom projekta.

Informacije // Dodatne informacije mogu se dobiti na diana@zmergo.hr ili telefonski na 051/271-459.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...