Početna - IZDVOJENO - Najavljen 7. rally Halubje – Liburnija
rally

Najavljen 7. rally Halubje – Liburnija

Predstojeći tjedni bit će obilježeni novim karnevalskim ludilom. Sportski zanesenjaci riječkog Autokluba ”RI autosport“, uz to ljubitelji maškara u svim oblicima, početkom 2010. godine organizirali su i izuzetno uspješno realizirali tada novo karnevalsko oktansko događanje, na novoj, zasigurno atraktivnoj lokaciji povezujući tako želje, interese i podršku četiri susjedne jedinice lokalne samouprave – dva grada i dvije općine zapadno od Rijeke. Uspjeli su u potpunosti. Iza njih je već šest, a upravo ovih dana  pripremaju ”7. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2016.“.

Gotovo već tradicijski na dan Halubajskog karnevala, u subotu 23. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedan spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,četiri i više kotača nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta ”europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog ”velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj.

Sudjelujuća vozila su maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje se okupljanje 30-tak vozila sa stotinjak sudionika iz zemlje i inozemstva. Vozila su razvrstana u četiri kategorije: osobni automobili ( klase do 1600 i više od 1600 ccm), povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1989.g.), terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila, te motocikli na dva ili tri kotača.

Gradski i općinski očevi ( i majke) Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „vrata velikog putovanja po maskom“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom gotovo od samog početka kao pokrovitelj podržava i Primorsko-goranska županija.

Rok za prijave je kratak, primaju se zaključno do 19. siječnja u Autoklubu „RI autosport“ (Ružićeva 8a), a predviđena su i dežurstva u TZ Viškovo 18. i 19. siječnja od 16 do 18 sati. Pravila i prijavni obrasci dostupni su i na www.haks.hr i www.grabarsport.hr. Kontakt s organizatorom može biti i na adresi e-mail: ri-autosport@vip.hr ili riautosport1@gmail.com. Međunarodni sportsko-turističko-karnevalski rally garancija je da će 23. siječnja opet biti izuzetan „puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će obogatiti i upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...