Početna - IZDVOJENO - Besplatno razgledajte Rijeku povodom obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča
rijeka
foto:freepix.biz

Besplatno razgledajte Rijeku povodom obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, Udruga turističkih vodiča Kvarnera i ove će godine svoj dan obilježiti besplatnim razgledima, kako bi javnosti predstavili sebe i svoj rad te ih bolje upoznali sa znamenitostima njihova grada. Tom prilikom, u nedjelju 19. veljače, organizirani su posjeti Islamskom centru, pravoslavnoj crkvi sv. Nikole i katedrali sv. Vida.

Nakon uspješnih prošlogodišnjih akcija, kada smo našim sugrađanima ponudili besplatna vođenja gradom i naišli na pozitivne reakcije, nastavljamo i ove godine u tom duhu, a s ciljem da to postane tradicionalni događaj. Prošle godine Dan vodiča obilježili smo u suradnji s našim kolegama iz UTV Liburnije te smo za tu prigodu osmislili program koji je obuhvaćao besplatna vođenja Rijeke i Opatije, a u koji je bio uključen i TuRistički autobus.

Ovogodišnja vođenja na navedenim lokalitetima potaknuta su izborom grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020 te željom da javnost upoznamo s multikulturalnošću i vjerskom raznolikošću, koja je jedno od važnih obilježja našeg grada. Tom prigodom riječki turistički vodiči i predstavnici vjerskih zajednica, građanima će ispričati priče o povijesti i sadašnjosti triju vjerskih zajednica te ih upoznati s njihovim običajima, bogoslužjima, svetkovinama i drugim bitnim aspektima vjere i načina života.

Svi zainteresirani građani pozivaju se da se pridruže događanju, u nedjelju, 19. veljače i to u:

– 9.30 sati ispred Islamskog centra Rijeka (Ul. Ante Mandića 50)

– 11.30 sati ispred pravoslavne crkve sv. Nikole (Ul. Ignacija Henckea)

– 12.15 sati ispred katedrale sv. Vida (Ul. Grivica 11)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...