Početna - IZDVOJENO - Sudjelujte u izložbi s najdražom knjigom iz djetinjstva
knjiga
foto: freepix

Sudjelujte u izložbi s najdražom knjigom iz djetinjstva

Gradska knjižnica Rijeka i Antikvarijat Mali neboder ponovno potiču potragu i bude sjećanja. Akcija “Knjiga moga djetinjstva” poziva građane da zarone u svoje kućne biblioteke, pronađu najdražu knjigu svog djetinjstva i donesu je u Dječji odjel Stribor kao prilog zajedničkoj izložbi.

Knjižnica i Mali neboder dosad su, u suradnji s građanima, zajedno ostvarili četiri slične akcije koje su rezultirale zanimljivim izložbama – Divota prašine (rezultat akcije Tražimo najstariju slikovnicu u gradu!), Divota posvete (Tražimo najljepšu posvetu u gradu!), Hlapićeva baština (rezultat akcije Tražimo najstarijeg Hlapića u gradu!) i Retro: Maja putuje kroz vrijeme (Majine slikovnice autora Marcela Marliera i Gilberta Delahayea).

Ova će akcija rezultirati izložbom knjiga koje će građane podsjetiti na najdraže knjige njihovih djetinjstava, jer, s obzirom da je poziv upućen svima, bit će to višegeneracijsko putovanje kroz vrijeme – očekuju se dječje knjige koje su obilježile odrastanja raznih generacija.

Knjigu koju smatraju najdražom knjigom svoga djetinjstva građani mogu “prijaviti” putem obrascaanketnog upitnika dostupnog na linku https://goo.gl/Qmwjbo. Osim naziva knjige, građani mogu, ako žele, upisati razloge koji su tu knjigu učinili vrijednom titule “najdraža”.

Svi koji knjigu imaju u svojoj kućnoj biblioteci mogu se s njome pridružiti izgradnji zajedničke izložbe. Svoju najdražu knjigu djetinjstva građani mogu dostaviti u Dječji odjel Stribor, Trg 128. brigade HV-a 6 do 15. travnja ove godine. Očekuje se, također, da će neke knjige ostati samo u sjećanjima jer nisu uspjele biti sačuvane.

Ovom će se akcijom pokušati pronaći i njih. Fond Gradske knjižnice Rijeka još uvijek krije mnoge dobre stare naslove, a u blagu Antikvarijata Mali neboder znaju se skrivati i one još starije i rjeđe.

Na izložbi koja će u Kreativnom laboratoriju Dječjeg odjela Stribor GKR-a biti postavljena u Tjednu dobre dječje knjige (u posljednjem tjednu travnja ove godine) uz svaku će knjigu biti istaknuto ime njenog vlasnika, uz eventualne zanimljivosti izbora knjige.

Nakon završetka programa Tjedna dobre dječje knjige, knjige će biti vraćene građanima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...