Početna - IZDVOJENO - Biciklistička transverzala Riječkog prstena
biciklisti
foto: web

Biciklistička transverzala Riječkog prstena

Predstavljanje se poklopilo sa startom humanitarnog pothvata “Biciklom od Rijeke do Dubrovnika” biciklista Mate Vodanovića, koji je svečano ispraćen na svoj 580 kilometara dug put.

Projekt Biciklističke transverzale Riječkog prstena, brošuru i aplikaciju predstavili su Jasmina Hatežić i Ivan Pletenac iz Kreativne agencije Molekula. Pokrenut s ciljem kvalitetnije promocije destinacije Riječkog prstena, ovaj projekt objedinjava postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu.

Prvi dio projekta čine dvojezična brošura i karta. One prikazuju transverzalu dugu 63 km koja se proteže kroz 8 gradova i općina riječkog prstena: počinje u Kastvu te preko Klane, Viškova, Rijeke, Jelenja, Čavli, Kostrene završava u Bakru, odnosno na Hreljinskoj gradini. Na transverzalu se nadovezuje više od 100 km poveznica kako bi se biciklistima ponudila mogućnost izbora i kreiranja vlastitih ruta, dužih ili kraćih, ovisno o raspoloženju. Uz same staze, u brošuri je prikazano i 68 najvažnijih atrakcija koje se može pogledati uz staze, a priložena je i velika karta za lakše snalaženje i planiranje.

Ideja o mobilnoj aplikaciji s GPS navigacijom nazvana Bike Rijeka, proizašla je kao nastavak projekta pripreme brošure i želje da se dodatno olakša snalaženje biciklistima u prirodi. Aplikacija uključuje 40 postojećih biciklističkih staza i najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima. Staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti.

Uz kreativnu agenciju Molekula, u realizaciji projekta sudjelovale su turističke zajednice grada Rijeke i Riječkog prstena – Grada Bakra, Općine Čavli, Općine Viškovo, grada Kastva, općine Kostrena, Grada Kraljevice, općine Jelenje te Općina Klana.

Kraj ovog slavlja biciklizma na Korzu prigodno je pripao Mati Vodanoviću, makarskom biciklistu koji je krenuo na svoj humanitarni pothvat „Biciklom od Rijeke do Dubrovnika“. Vodanović, kojemu ovo nije prvi ovakav pothvat, provodi ga za željom da prikupi donacije za Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Maslina“ iz Dubrovnika. Cilj pothvata je biciklom proći put u dužini od 580 kilometara od Rijeke do Dubrovnika, a dionicu bi trebao odvoziti za trideset sati vozeći bez prestanka. Na putu je imao pratnju vozila HGSS Makarska, snimatelja i fotografa Tonija Katića te je cijeli pothvat zabilježen video materijalom i fotografijama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...