Početna - IZDVOJENO - Birači u velikom broju odlučuju o budućnosti Hrvatske, do 16:30 svoj glas dalo 1,7 milijuna birača!
web
web

Birači u velikom broju odlučuju o budućnosti Hrvatske, do 16:30 svoj glas dalo 1,7 milijuna birača!

Ivo Josipović ili Kolinda Grabar Kitarović? Hoće li Hrvatska imati prvu predsjednicu ili će se nastaviti predsjedništvo Ive Josipovića? O tome odlučuje  oko 3,8 milijuna hrvatskih birača, a birališta koja su se otvorila jutros u  7, zatvaraju se za nešto manje od 2 sata, u 19:00 sati. Potporu za petogodišnji mandat, u drugom izbornom krugu traže aktualni predsjednik, SDP-ov Ivo Josipović i HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović.

Izlaznost je ogromna! Izašlo je na birališta 1,7 milijuna birača do 16:30 sati,. To je 48,23 %! Puno veća izaznost nego u prvom krugu, a jesu li za to zaslužni nedavni događaji u Parizu u  Francuskoj  i mobilizacija desnice ili pak mobilizacija ljevice  kroz razne udruge, skupine te vladine i nevladine organizacije? Kad se spominju nedavni događaji u Francuskoj i desnica, žele li građani Republike Hrvatske na vlasti vidjeti Kolindu Grabar Kitarović i politiku desnice gdje će se smanjivati liberalizacija useljavanja stranaca koji su potencijalno opasni za našu sigurnost. Ivo Josipović i ljevica koja protagonira da se najlakše izrazimo mir, dobrotu i ljubav?

Spriječiti ili liječiti?  Što smo odlučili, kakvu ćemo budućnost Hrvatske gledati u narednih 5 godina?

Podsjetimo još da je u prvom krugu 28. prosinca Ivo Josipović dobio je 38,46 posto glasova a Kolinda Grabar-Kitarović 37,22 posto glasova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ove nedjelje – Najavljena Mića marunada u Dobreću!

Ove nedjelje, 24. listopada 2021. u Dobreću će biti održana manifestacija “Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe”. ...