Početna - IZDVOJENO - Bivša uprava HNK Ivana pl. Zajca zatajila dug od 840 tisuća kuna
Kazalište
web

Bivša uprava HNK Ivana pl. Zajca zatajila dug od 840 tisuća kuna

Bivša uprava HNK Ivana pl. Zajca zatajila je Gradu Rijeci, svom osnivaču i Kazališnom vijeću dug od 840 tisuća kuna po osnovi autorskih ugovora, a kad se prođu svi ugovori detaljno moguće je da se nađu i drugi dugovi. Do ovoih spoznaja je došla nova uprava prilikom primopredaje dužnosti, a odmah su obaviještene dvije gore navedene institucije koje su izašle u medije.

Bivša uprava Kazališta potpisujući ugovore o autorskom radu preuzela je značajne financijske obaveze (najmanje 840 tisuća otkrivenih dosad) koje nije prikazala ni u posljednjem šestomjesečnom izvješću niti u ranijim izvješćima.

U posljednjem šestomjesečnom izvješću Kazališta (1.1. – 31.06.2014.) naveden je ukupni kumulativni gubitak od 2.651.533 u razdoblju od nekoliko godina, od čega se 341.236 kuna odnosilo na gubitak iz šestomjesečnog razdoblja 2014. Kazalište je u tom razdoblju imalo i 670 tisuća kuna nenaplaćenih potraživanja, od čega je od samoga Grada potraživalo 400 tisuća. Iz Grada priznaju da su zbog otežanog punjenja gradskog proračuna doista kasnili s isplatama prema HNK kao i prema mnogim drugim korisnicima proračuna, „no nikada nije bilo upitno da će Grad preuzete obaveze doznačiti kazalištu”, stoji u priopćenju medijima koje potpisuju pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar i predsjednik Kazališnog vijeća Elvio Baccarini.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...