Početna - ZABAVA - Boje koje birate i nosite nesvjesno otkrivaju ponešto o vašem karakteru
boja
foto:pexels

Boje koje birate i nosite nesvjesno otkrivaju ponešto o vašem karakteru

Izgled odjeće koju odabirete i nosite otkriva dosta o samoj osobi, a također to rade i boje odjeće. Njihova poruka je suptilna i izaziva drugačije emotivne reakcije kod ljudi. Pogledajte što najčešće imate u ormaru i što to zapravo govori o vama.

Crna

To je boja autoriteta i moći. Popularna je jer se ljudi u njoj dobro osjećaju, čini ih mršavijima, skriva nedostatke, a uz to je svevremenska i uvijek je u trendu. No previše crne može slati poruku da ste rezervirani i da se ne volite družiti.

Siva

Ova je boja simbol sofisticiranosti i samopouzdanja. Ne odvlači pozornost pa je idealna kada želite da drugi obraćaju pozornost na ono što radite ili govorite, a ne na vašu odjeću.

Bijela

Lagana je, neutralna i pristaje uz sve. Ostavlja dojam jednostavnosti, čistoće i elegancije.

Crvena

Ova boja je emocionalno najintenzivnija i najagresivnija, a kada je gledamo na drugima ubrzavaju nam se otkucaji srca i disanje. Ona je uvijek dobar izbor kada želite da vas primijete. No u njoj možete izgledati i veće.

Žuta

Još jedna boja koja privlači pozornost je žuta, bez obzira na nijansu. Vrlo je teška za percipiranje i može djelovati prestimulativno na druge. Nikako se ne preporučuje kada idete na razgovor za posao.

Zelena

Simbol je prirode, smiruje i ostavlja dojam svježine. Najlakša je boja za oči. Tamno zelena je vrlo muževna, konzervativna i implicira bogatstvo dok se svijetlo zelena povezuje s razigranom i poletnom prirodom.

Plava

Jedna je od najpopularnijih boja za nošenje. Djeluje smirujuće na druge, a uglavnom svima dobro stoji. Simbolizira odanost i sposobnost samokontroliranja.

Ljubičasta

Povezuje se s luksuzom, bogatstvom i sofisticiranošću onoga tko je nosi. Također je ženstvena i romantična, ali može biti teška za oko pošto je vrlo rijetka u prirodi.

Smeđa

Boja zemlje otkriva stabilnu i pouzdanu osobu koja ne voli prijetvornost. Također je simbol stabilnosti i potiče na komunikaciju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...