Početna - IZDVOJENO - Bošku Šapiću optužnica za teško ubojstvo iz ljubomore
Foto: web

Bošku Šapiću optužnica za teško ubojstvo iz ljubomore

Protiv Boška Šapića (22) iz Topuskog Karlovačko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu za teško ubojstvo dvojice mladića iz Gvozda, Alena Horvatića i Dejana Vučkovića, u studenom prošle godine 

 

Državno odvjetništvo iz Karlovca podignulo je  optužnicu protiv Boška Šapića (22) iz Topuskog za teško ubojstvo dvojice mladića iz Gvozda, Alena Horvatića i Dejana Vučkovića U Vojniću prošle godine u studenom. Objavili su da se Šapiću stavlja na teret da je 2. studenog 2013. u 22,15 sati u Vojniću, ispred ugostiteljskog objekta, zbog ljubomore  oko djevojke s kojom je bio u vezi, i nakon što je nešto ranije vidio da je u lokalu zagrlio i poljubio njegovu djevojku, nožem Alenu Horvatiću (23) zadao više reznih i ubodnih rana, s ciljem da ga ubije. Horvatić je zadobio teške i za život opasne tjelesne ozljede od kojih je iskrvario i umro. Također, tereti ga se da je istim nožem ubio i Dejana Vučkovića (20) tako što ga je ubo u lijevu stranu vrata čime mu je oštetio pretključnu arteriju, što je dovelo do iskrvarenja i smrti.

Zbog različitih nacionalnosti počinitelja i žrtava nagađalo se da je motiv time uvjetovan, no iz optužnice proizlazi da je istragom potvrđeno da je razlog ljubomora, odnosno da se radi o „osveti, mržnji ili drugoj niskoj pobudi“, a za što zakon predviđa najmanje deset godina zatvora ili kaznu dugotrajnog zatvora.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...