Početna - IZDVOJENO - Brkić: Za Milanovića postoji samo “vlast njegove partije”
Milijan Brkic
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Brkić: Za Milanovića postoji samo “vlast njegove partije”

Povodom sinoćnjeg nastupa Zorana Milanovića na svojoj se Facebook stranici oglasio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Status donosimo u cijelosti.

Sinoćnji nastup gospodina Milanovića, obrazac je, kako se ne smije ponašati onaj tko je izgubio, dapače upravo je u porazu potrebno zadržati obraz i dostojanstvo. Kažu kako se onaj koji gubi, ima pravo ljutiti, a političari bi posebno trebali birati riječi. Trebali bi voditi računa kako se obraćaju javnosti i kako oslovljavaju svoje kolege i suradnike.

Sinoć je hrvatska javnost vidjela i čula jasan “znak” prelaska gospodina Milanovića u oporbu. Teško je čelniku SDP-a bilo prihvatiti tu činjenicu. Gospodina Milanovića ne zanima ni Hrvatska, ni boljitak hrvatskog puka, već njegova fotelja, vlast i SDP-ova kriminalna hobotnica. Partijski uhljebi i karijeristi iz njegove koalicije, gospođa Pusić i ostali, mogu “podnijeti” Hrvatsku jedino kao “okvir za vlast” i onog trenutka kad su shvatili kako im se smanjuje prostor, oni su se “pobunili”.

Znaju gospoda iz lijeve koalicije da u Vladi stručnjaka za njih nema mjesta, budući su pokazali da stručni nisu. Tko bi u svojoj tvrtci zaposlio gosp. Marasa, gosp. Jakovinu, gosp.Bauka, gosp. Matića ili gosp. Hajdaša?

Gospođa Opačić uvela je “strahovladu” u ministarstvo, gosp. Grčić sam sebe ne razumije, kulturu su prepustili ulici i opskurnim ljevičarskim organizacijama odakle su dolazili njihovi ministri. Ministar zdravlja u stalnom je sukobu s liječnicima. Što to oni kvalitetno nude hrvatskim građanima?

Nude nam onu istu ideologiju koja je bila tamnica hrvatskog naroda i koju naš narod više ne prihvaća. Nude Hrvatsku orijentiranu Regiji!

S pozicije vlasti, gospodin Milanović je želio nastaviti s opstrukcijom istraga protiv svojih partijskih kolega i poslušnika i nastaviti transferirati sredstva iz državnog proračuna prema svima koji su ga podupirali zadnje četiri godine. Što je sa svima onima koji su pravomoćno osuđeni, što naravno “mentalnim komunistima” očito ništa ne znači, jer njih Partija nije osudila.

Jučerašnji njegov nastup završni je obračun sa svima koji mu se ne dive. Gospodin Milanović, premijer u odlasku, još jednom je zaprepastio hrvatsku javnost. Jučerašnja teme bile su reformske snage, MOST i Domoljubna koalicija, prekjučer Predsjednica i ustavnopravni stručnjaci, a prije toga sindikati, poduzetnici, branitelji, Crkva, medicinske sestre, žene, EU, njemački partneri, profesori, liječnici.

Žao mi je što je gosp. Milanović zaboravio da smo se dugo i teško borili, kako bi se vratili u okvir zapadne civilizacije i postali članica EU i NATO-a, što oni ne mogu prihvatiti. Prodaju državnu imovinu sumnjivim ruskim firmama i po svaku cijenu nas drže u “regionu”. Posvađali su nas sa svim zapadnim susjedima, koji se žicom od nas ograđuju, a guraju nas u region. Tko zna na koga će sutra nasrnuti?

Gospodin Milanović uporno dijeli Hrvatsku i ne samo da ne može zamisliti tripartitnu vladu, nego on ne može zamisliti niti “tripartitnu” pa čak ni “dvopartitnu” Hrvatsku. Za njega postoji samo “vlast njegove partije”, što mu je ostalo od njegovih “prethodnika” iz prošlih olovnih vremena. Za komuniste su svi politički neistomišljenici, odmah i neprijatelji odnosno kriminalci.

I tek što je sinoć otišao, jutros se gosp. Milanović probudio i opet se vratio. Nakon prospavane noći, kada je shvatio da više nije na čelu države i da neće ostati niti na čelu Partije. Kada su mu njegovi suradnici objasnili što bi ih sve moglo zadesiti nakon što izgube društveni i politički utjecaj, a o kontroli nad nekim važnim državnim institucijama da i ne govorimo, odlučio se Milanović vratiti.

Sve nudi samo da ostane na vlasti ili barem u vlasti. Baš ga briga što je jučer govorio. Odlučno naprijed u svijetlu reformsku budućnost !!!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...