Početna - IZDVOJENO - Budi što želiš, dođi na Međunarodnu povorku Riječkog karnevala!
MKP

Budi što želiš, dođi na Međunarodnu povorku Riječkog karnevala!

Od samog početka Riječkog karnevala, sve zabave, koncerti, sportska natjecanja, najrazličitija maškarana događanja, vode ovome danu, kulminaciji  svih ludosti – Međunarodnoj karnevalskoj povorci. U nedjelju 7. veljače od 12 sati kreće povorka koja se sa svakim pravom naziva krunom karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Međunarodna karnevalska povorka ove godine broji više od 10.000 sudionika u 112 grupa, a što nam sve spremaju, kakve duhovite alegorije svakodnevnih događanja, nećemo znati sve do trenutka kada se u svom sjaju pokažu na riječkom Korzu.

Nakon prolaska i zadnje grupe, već tradicionalno Halubajskih zvončara, kraj je uvijek u režiji grupe Pom-F-Ri koja će oko 20 sati na Adamićevom gatu presuditi Pustu jedinstvenom ceremonijom paljenja na moru. Završetkom „velike“ povorke, zabava ne prestaje, već se seli u riječke kafiće, klubove i Ex port Deltu gdje će cijeli dan trajati velika završna fešta.
Za sve koji tu nedjelju ne mogu doći na Korzo, povorku će biti moguće pratiti iz svih krajeva svijeta, izravnim prijenosom na službenoj stranici Riječkog karnevala ili na YouTubeu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...