Početna - IZDVOJENO - Bura i dalje ne posustaje, šteta na Kampusu 100.000 kuna
kampus-studenti

Bura i dalje ne posustaje, šteta na Kampusu 100.000 kuna

Olujna i orkanska bura koja puše na Kvarneru, ali i u Istri mjestimice je počinila i materijalnu štetu. U Rijeci je u utorak puhala prosječnom brzinom od 55 km/h, a za danas se najavljuju  udari i do 160 km/h.

ŽC 112 Rijeka tijkom jučerašnjeg dana zaprimio je 40-tak dojava o posljedicama olujnog vjetra. Srušena su stabla na prometnice (Rijeka, Novi Vinodolski, Crikvenica, Selce, Omišalj), oštećeni stupovi javne rasvjete (Bribir i Rijeka), razbacani su kontejneri sa smećem te dojavljeni kratkotrajni prekidi u opskrbi električnom energijom (otok Cres te Bakar i okolica).

Kako piše Novi list, u Rijeci su vatrogasci imali više od 30 intervencija u posljednjih 24 sata. Najviše su posla imali sa zapaljenim dimnjacima, sruđenim stablima i odlomljenim granama koje su padale po autima. Na riječkom Kampusu proglašeno je jutros zbog vjetra izvanredno stanje opasnosti. Svim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci predloženo je da obavijeste djelatnike i studente o prekidu svih redovnih aktivnosti. Prema posljednjim informacijama, vjetar na području Kampusa puše brzinom od deset bofora, odnosno između 90 i 100 kilometara na sat, a počinjena je materijalna šteta od oko 100 tisuća kuna. Osim što čini razne štete i pravi probleme u kopnenom i pomorskom prometu, orkanska bura utječe i na radne procese, pa tako u riječkom brodogradilištu 3. maj ne rade dizalice, a radnici se ne smiju kretati vanjskim skelama i raspoređeni su na rad u zatvorenim prostorima.

RiMeteo saznaje, da je najjači udar bure zabilježen u u utorak u 10:30 h na Krčkom mostu, a iznosio je 189.4 km/h, a most je zbog vjetra za sav promet. Rekord je 224 km/h iz 2015. godine. Podatak o 208 km/h, koji se pojavljuje ponegdje je netočan, ali s obzirom da će bura i dalje biti orkanska, moguće su i nove brzine. Orkanskih udara vjetra ima i na riječkom području, a zbog čega je autocesta Sv.Kuzam-Šmrika također zatvorena za sav promet, kao i autocesta od Kikovice do Delnica.

Na Kvarneru i dalje ostaje bura koja će biti jaka do olujna s orkanskim udarima. U srijedu poslijepodne slabjet će na riječkom području na umjerenu do jaku s olujnim udarima, a u četvrtak poslijepodne i na ostalim predjelima, javlja RiMeteo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...