Početna - IZDVOJENO - Bura SHOW

Bura SHOW

Bura je doslovno podivljala iza 01h i od tada do ovih trenutaka samo jača, na riječkom području mjere se olujni udari vjetra, a na jugozapadu Kvarnera gotovo i orkanski. Od 02:10h zbog orkanskih udara bure zatvoren je Krčki most za sve skupine vozila, a od 03h i riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje u oba smjera.

Zbog olujnih udara vjetra autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom državnom cestom kroz Gorski kotar ( D3).
Na autocesti A7 od čvora Vežice do Šmrike ( D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali ( D8) između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina).
Jak vjetar i mjestimična magla usporavaju promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

S obzirom da da će bura dodatno jačati sve do kasnog poslijepodneva, za očekivati je da će brojne dionice biti zatvorene ili s ograničenjima u prometovanju. Čak i kada oslabi, imat će i dalje mogućnost orkanskih udara. Njeno pravo smirivanje očekuje se tek u utorak u drugom dijelu dana.

S naše strane još jednom veliko upozorenje jer je početak radnog tjedna i mnogi neće moći biti u svojim domovima, iako im najtoplije preporučamo upravo to.
Za sve one koji moraju na otvoreno, savjet jednog našeg čitatelje s facebook stranice: Pazite na leteće predmete dok čekate autobus,aute parkirajte što dalje od velikih i trulih stabala i naravno, toplo se obucite prenosi rijeka.meteoadriatic.net.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...