Početna - IZDVOJENO - „CARMEN“ OSVAJA I RIJEČKE LJETNE NOĆI
IMG_9605
web

„CARMEN“ OSVAJA I RIJEČKE LJETNE NOĆI

Operni projekt za komornu scenu Opernog studija „Drama u operi“ HNK Ivana pl. Zajca,  popularna „Carmen” Georgesa Bizeta u glazbenoj režiji Filipa Faka, koreorežiji Selme Banich i dramaturgiji Marina Blaževića, s četvero solista i komornim orkestrom,  koja je tijekom sezone oduševljavala brojnu publiku, izlazi na otvoreno i stiže na Riječke ljetne noći. I to u ponedjeljak, 13. srpnja 2015. u 21.30 sati u mali amfiteatar iza Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišnog kampusa.

Sjajnim, mladim opernim solistima, Ivani Srbljan u ulozi Carmen, Anamariji Knego u ulozi Micaële te Dariu Bercichu koji tumači ulogu Escamilla, u ljetnoj se izvedbi ove hit predstave pridružuje Aljaž Farasin, koji je riječku publiku oduševio kao Alfredo u obnovljenoj „Traviati“, a sada se vraća u Rijeku kao dramatični Don José.
Ogoljena od velikih scenografskih i kostimografskih rješenja, ovoj je „Carmen“ u prvom planu dramatičnost, a resi je jedino raskoš emocija i strasti.
Kako je kazao Filip Fak, ova je adaptacija uspjela u svođenju opere na esencijalnu intimnu situaciju, u kojoj su se našla samo četiri glavna lika. „Carmen“ je i dalje ostala „Carmen“, s istom unutrašnjom logikom, ali s drugačijom atmosferom i fokusima, te izoštrenim osjećajem za detalj.
Scenu i svjetlo osmislio je Alan Vukelić, kostimi su izbor Manuele Paladin Šabanović, dok je koreografska suradnica Mila Čuljak.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...