Početna - IZDVOJENO - Kek: Na terenu moramo opravdati ulogu favorita
kek4
web

Kek: Na terenu moramo opravdati ulogu favorita

Nogometaši Rijeke u petak (20 sati) na gostovanju protiv Intera iz Zaprešića otvaraju novu prvenstvenu sezonu. Nakon odlično odrađenih priprema i četiri pobjede uz gol razliku 20:1, izabranici Matjaža Keka kreću u nove izazove.

– Ulazimo u prvenstvo, a kao i uvijek prva utakmica nosi upitnike. Odradili smo normalne pripreme, specifične zbog kasnog dolaska reprezentativaca. Uvjeti su bili dobri i mislim da su realne želje i ciljevi da idemo po bodove – rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Posljednji međusobni prvenstveni ogled Rijeka i Inter odigrali su 9. ožujka 2013. na Kantridi kada su bijeli slavili 2:1. Bila je to ujedno premijera Matjaža Keka na klupi Rijeke!

– Već sam zaboravio na to. Dobili smo rani gol, već sam se tada zaledio. To su utakmice koje su nezgodne jer si favorit – rekao je Kek.

Gostovanje kod Intera bio je uvijek težak izazov. Rijeka je posljednji put u Zaprešiću gostovala 25. kolovoza 2012. i izgubila 0:2, dok je posljednju prvenstvenu pobjedu na gostovanju kod Intera upisala 21. srpnja 2007. kada je slavila 1:0. U ukupno 19 prvenstvenih gostovanja u Zaprešiću, Rijeka je u HNL-u slavila tri puta. Ali danas je situacija bitno drugačija, Inter se ove sezone vratio u Prvu HNL, a Rijeka je na bitno višoj razini nego što je to bila prije tri godine.

– Uobičajno smo se pripremili. Interu je došlo nekoliko igrača u posljednje vrijeme, ali mislim da nas ne mogu nečime iznenaditi. Poletna ekipa koja dobro igra, ima kvalitetne pojedince. Imaju zanimljivu filozofiju, uzeli su dosta igrača iz Druge lige. Ponavljam, želimo bodove, ali treba to dokazati na terenu – rekao je Matjaž Kek.

Utakmicu je najavio i Marko Lešković.

– Naporno smo radili i trenirali kroz pripreme i svi jedva čekamo da počnu utakmice za bodove. Želimo na najbolji mogući način otvoriti novu sezonu. Dobro smo analizirali momčad Intera i dat ćemo sve od sebe da upišemo prvu pobjedu – zaključio je Marko Lešković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...