Početna - IZDVOJENO - Centar za borbu protiv onečišćenja mora
more
web

Centar za borbu protiv onečišćenja mora

U okviru projekta ECOSEA IPA jadranske prekogranične suradnje osnovan je Lokalni radni stol za upravljanje ribljim resursima za kojeg se iz županijskog proračuna tijekom tri godine izdvaja 285 tisuća kuna. PGŽ sudjeluje i u IPA programu HAZADR za koji će izdvojiti 378 tisuća kuna u okviru kojeg će Rijeku kandidirati za centar borbe protiv onečišćenja mora ovog dijela Jadrana.

Javna ustanova Priroda je sa Slovenijom kroz IPA projekt nastavila u podmorju Kvarnera istraživanje morskih livada i grebena. Za istraživanje podmorja je UN-ov Centar za zaštitu Mediterana sa sjedištem u Tunisu, već izdvojio 200 tisuća, a sada odobrio još 53 tisuće eura. Ravnateljica Prirode Sonja Šišić ističe da su se sada usredotočili na otočić Prvić i Grgurov kanal te istraživanja morske trave posidonije i morskih grebena koji su izuzetno značajni za očuvanje ribljeg fonda.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...